Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Alți 10 oameni infectați cu Covid 19 au murit în Spitalul Județean. Bilanțul morților a ajuns la 200. Medicii spun că mulți pacienți ajung prea tarziu

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bilanț negru al îmbolnăvirilor de Covid 19 în județ: 200 de persoane au murit în urma complicațiilor acestei boli  de la debutul pandemiei, iar 10 decese au fost înregistrate doar în ultimele zile.

Unul dintre cele mai dramatice cazuri a fost cel al unui pacient de 47 de ani, care a ajuns mult prea târziu la Spital  când se instalase deja dispneea severa ( dificultatea în respirație ) ca urmare a infectării cu Covid, confirmat de examenul CT care a indicat o afectare pulmonara severă.  Două zile mai târziu a fost transferat la ATI,  unde a murit în 16 noiembrie.

Reinternat la 2 zile de la externare, decedat după alte 2 zile

Un alt caz dramatic este cel al unui bolnav de 83 ani, externat în 12 noiembrie , după 9 zile petrecute în Secția   Boli Infecțioase (fusese  internat in intervalul 03.11.2020 – 12.11.2020 cu Pneumonie, infecție  confirmată cu Covid-19, externat ameliorat, potrivit buletinului său medical).  După 2 zile omul, care făcuse din nou insuficiență respiratorie, a fost reinternat în 14 noiembrie tot în Secția Boli Infecțioase (cu fenomene de insuficiență  respiratorie), unde a murit în 16 noiembrie.

O alta pacientă, de 61 de ani s-a luptat cu simptomele bolii  aproape o săptămână: a fost internată în data de 9 noiembrie la Boli Infecțioase cu afectare pulmonare indicată de simptome si confirmată de examenul CT. A murit în 16 noiembrie.

Unii pacienți ajung prea târziu, după ce au dus boala pe picioare fara sa stie

E una din cele mai înșelătoare boli: acum vorbesti cu pacientul, face glume si rade si în câteva ore e mort. N-am întâlnit așa ceva niciodată până la Covid, deși am vazut multe. E pur și simplu copleșitor” s-a plâns  una din asistentele de pe sectia Covid 19 reporterului Bistrita Express.

Unii pacienți vin mult prea târziu, pentru ca simptomele sunt foarte înșelătoare si confundă infecția cu Covid cu o viroză. S-a întâmplat într-un alt caz cu un bărbat de  68 ani, diabetic, cardiac și hipertensiv, internat în data de 16 noiembrie în Secția Boli Infecțioase care a murit în aceeași zi. A ajuns mult prea târziu la Spital cu afectare pulmonară severă, după ce a dus boala pe picioare, confundând-o probabil cu o viroza.

Aceeasi situație și în cazul unui bărbat de 72 ani, diabetic, cardiac și  hipertensiv, internat în data de 16 noiembrie în Secția Boli Infecțioase. avea deja pneumonie și afectare pulmonară severă. Organismul lui nu a rezistat si a murit în  18 noiembrie noiembrie. Pe lista deceselor de Covid 19 a fost pacientul cu numărul 200.

În total în intervalul 15 noiembrie -18 noiembrie, adică în 3 zile zece oameni au murit în urma infecției cu Covid 19. 

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu