Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Cristina Iurișniți după ce și-a depus demisia din Parlament împreună cu toți parlamentarii partidului: ” pensia specială să dispară prin lege”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Deputatul Cristina Iurișniți și-a depus astăzi demisia din Parlamentul României, într-o acțiune simbol alături de toți parlamentarii USR, pentru a arata opiniei publice că renunță la pensia specială. Parlamentarii USR au recurs la acest gest pentru ca un mandat incomplet nu permite acordarea pensiei speciale

După depunerea demisiei Cristina Iurișniți a scris pe facebook: ” În 2016 în Campanie am spus clar că vom cere eliminarea pensiilor speciale, vom cere eliminarea privilegiilor. Am făcut-o încă din 2017 prin proiecte legislative de eliminare și de impozitare a pensiilor. Azi am depus la Secretariatul Camerei Deputaților, alături de toți colegii parlamentari USR, demisia pentru acest mandat tocmai de a nu beneficia de pensie specială.”

Deputatul Cristina Iurițniți îi îndemnă și pe parlamentarii altor formațiuni să facă acest gest: ”Îndemn si pe alți colegi parlamentari de la PSD PNL sau PMP să dea un semnal de normalitate și să nu mai accepte furtul din banul public! Pensiile speciale trebuie să dispară din lege! Sa respectăm principiul contributivitatii! Cât contribui, atâta pensie vei avea!” Noi în Parlament am cerut azi deblocarea legii USR de eliminare a pensiilor speciale pentru parlamentari depus încă din mai 2017!” a mai scris deputatul bistrițean.

Problema este că  demisia în cazul parlamentarilor cu mai mult de un mandat la activ nu scurtcircuitează  acordarae pensiei speciale, asa cum atrăgea atenția într-o postare pe facebook politologul Sebastian Lăzăroiu. Practic în cazul parlamentarilor cu cel puțin 2 mandate demisia cu o luna inainte nu are niciun efect. Nu este cazul USR însă, care are parlamentari care încheie primul mandat

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu