Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Deputatul Ionuț Simionca despre renunțarea la pensiile speciale prin demisie: ”fac precum Dragnea, vor să câștige capital electoral”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Deputatul Ionuț Simionca a sancționat astăzi într-o conferință de presă gestul parlamentarilor USR de a demisiona din Parlament pentru a arata ca nu doresc pensii speciale, despre care spune că e copy -paste de la Liviu Dragnea. El a facut referire și la declarații similare ale unor parlamentari PSD:

Am văzut că unii parlamentari PSD copiază gestul politic făcut de Liviu Dragnea acum patru ani și anunță public că își dau demisia pentru a renunța la pensia specială de parlamentar. Așa a făcut și Liviu Dragnea, dorind să câștige capital electoral, mințind cetățenii spunând că dacă îți dai demisia automat se anulează pensia. Și USR-iștii copiază modelul PSD-ist, încearcă și ei să inducă în eroare electoratul spunându-le acum, în campanie, că își dau demisia” a declarat deputatul PMP.

El  a spus și că gestul este inutil, ba chiar este o minciună, pentru că ar atrage doar recalcularea pensiei: ”Oamenii trebuie să știe că totul este praf în ochi, o minciună gogonată, pentru că demisia nu înseamnă renunțarea la pensia specială ci recalcularea pensiei speciale”.

Cum a rezolvat Simionca dilema pensiei speciale

Simionca a reamintit și cum a procedat el pentru a scapa de pensie specială: adica s-a dus la notar la începutul anului și a renunțat la penis aspeciala prin declarație notariala: : ”Am făcut-o ca un gest de moralitate, nu în campanie electorală, ci când a fost momentul, după ce legea votată în Parlament a fost invalidată de Curtea Constituțională”.

Ionuț Simionca  a mai spus si ca numai prin lege se poate abroga pensia speciala pentru parlamentari: ”Dacă ar avea un dram de responsabilitate, ar face ceea ce trebuie: să voteze legea de renunțare la aceste pensii nesimțite. Noi avem un proiect legislativ care este în Camera Deputaților. Doar așa pot renunța la pensiile speciale. Liviu Dragnea și Marcel Ciolacu au mințit electoratul în 2016 prin asemenea gesturi, cel de-al doilea o face și acum”.

Simionca crede că renunțarea la pensiile speciale arr trebui să vizeze toate categoriile care o primesc: ” Nu e o soluție ca din patru în patru ani parlamentarii să iasă în campanie și să spună că își dau demisia, dar de fapt să li se recalculeze pensiile. Soluția este să se voteze o lege care să elimine toate pensiile nesimțite, nu doar pe cele ale parlamentarilor. Așa că îi aștept pe candidații care deschid listele celorlalte partide, pe Daniel Suciu și Ioan Deneș de la PSD, pe Robert Sighiartău și Ovidiu Florean de la PNL, pe Lorant Sas și Emilian Gabor de la USR PLUS să ne spună dacă susțin sau nu aceste inițiative, eliminarea prin lege, nu povești, nu miciuni. Aștept să se exprime public în acest sens. Dacă nu vor transmite un mesaj public înseamnă că nu vor să facă aceste lucruri, iar cetățenii îi vor sancționa ca atare. Nu poți să vii în campanie să minți, să manipulezi, să zici că faci ce a făcut Dragnea, când de fapt prin demisie pensia nu se pierde, ci se recalculează” a mai spus Simionca la conferinta de presa organizata in aer liber, în fața Bisericii Evanghelice.

Material comandat de Partidul Mișcarea Populară-Filiala Bistrița-Năsăud si realizat de Simedia Grup SRL, Cod mandatar. AEP:11200012

Share.

About Author

Lasă un comentariu