Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Robert Sighiartău despre pensiile speciale: ”Acum suntem în logică electorală. PNL a avut două proiecte în Parlament”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Deputatul de Bistrița-Năsăud, Robert Sighiartău, secretarul general al PNL a explicat spune că toate tevatura cu pensiile speciale și demisiile din Parlament trebuie privite exclusiv în logica de campanie:

Partidele au intrat într-o logică de campanie electorală şi ne-am obişnuit deja cu astfel de decizii şi strategii. În 2016, Liviu Dragnea, care era preşedinte PSD, îşi dădea demisia din funcţia de deputat ca să nu primească pensie specială, spunea acesta.” a reamintit Robert Sighiartău într-un interviu pentru Adevărul Live.

Deputatul bistrițean a vorbit și despre cele două inițiative ale partidului său în tentativa de a scăpa de pensiile speciale, singura cale, în opinia sa de a le abroga: ” Adevărul e că PNL a avut două proiecte de legi pentru eliminarea pensiilor speciale. Un proiect a fost votat iar acele pensii trebuiau eliminate, însă Avocatul Poporului a atacat proiectul, iar CCR, care beneficiază de pensii speciale, au spus că este neconstituţională legea. Apoi am venit cu un alt proiect, de impozitare a pnesiilor speciale. Acel proiect a fost atacat iar, la mai puţin de 24 de ore de Renate Weber. CCR încă nu s-a pronunţat de frica poporului. Pensiile speciale pot dispărea doar prin eliminarea lor prin lege. Atâta timp cât CCR e o curte dominată de PSD, e extrem de complicat. De câteva zile am văzut că a început această mişcare, în primul rând al lui Ciolacu, de a-şi da demisia pentru a nu beneficia de pensie specială. E un populism şi nici nu e adevărat. Tot va beneficia de pensie specială. Acum doi ani de zile am studiat problema juridic. Mi-au spus notarii că nu poţi să renunţi la pensia specială de pe-acuma. Doar în momentul în care ajungi la vârsta pensionării şi nu depui dosarul. Singura modalitate de a elimina pensiile speciale e numai prin lege. O altă chestiune legată de pensiile parlamentarilor, modalitatea prin care le putem elimina e prin a face un plen comun şi a elimina din statutul parlamentarilor acel articol privind pensiile speciale. Am avut un proiect azi însă PSD nu a pus pe ordinea de zi. Suntem în ultimele două săptămâni de campanie.

Întrebat de cererea PSD prin vocea liderului de grup de la deputați, Alfred Simonis ca guvernului Orban să dea un OUG pentru abrogarea pensiilor speciale. secretarul general al PNL a exclus ideea: ”Renate Weber ar atacat în minutul doi. Am avut acest proiect de lege. Deci nu va avea niciun efect. Iar atâta timp cât la CCR există o dezbatere iar Curtea e în pronunţare pe o astfel de modificare normativă, nu se poate da ordonanţă. Ce vă pot spune e că noi ne dorim eliminarea pensiilor speciale. Înţeleg că USR şi PMP îşi doresc acest lucru. Vedem că majoritatea de după 6 decembrie îşi doreşte acest lucru şi cred că se va face” a mai spus Robert Sighiartău.

(Publicitate electorală, material comandat de Partidul Național Liberal, Bistrița-Năsăud, cod mandatar:  11200025 )

 

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Mai Robytza, PENSTRU CULTURA DUMITALE DE POLITICIAN ” fortzat ” … sa sti ca NU EXISTA PENSII SPECIALE … ci eventual ” pensii privilegiate ” adica calculate dupa regulile si dupa legile de organizare si functionare a institutiilor publice ale statului ( magistrati, miitari, parlamentari… etc. etc. ) .Ca sa le modifici, trebuie sa le desfiintezi mai intai si sa itegrezi aceste institutii in legile civile de calcul, salarizare si pensionare .
    Niciodata, nicaieri in lume si in nici o ideologie politica ( stanga ori dreapta… sau chiar dictatura ) salariile si pensiile acestor categorii soiale nu au fost egale si nu sau calculat dupa legile civile .

Lasă un comentariu