Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Pensiile speciale ale aleșilor locali vor fi din nou amânate. Premierul spune că va opta pentru această variantă până la o clarificare a legislației pentru toate pensiile

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Premierul Ludovic Orban  a declarat într-un interviu pentru o agenție de presă că va semna un act normativ care să amâne din nou aplicarea pensiilor speciale pentru aleșii locali: primari, viceprimari, presedinți și vicepresedinți de consilii județene, prevăzută de Noul Cod Administrativ si a cărei aplicare, amânate ar urma sa expire în ianuarie. Premierul spune că cel mai probabil amânarea va fi făcută prin Legea bugetului de Stat pe anul viitor.

 Orban a mai spus și că prevederea privind pensiile speciale ale aleșilor locali  urmează să fie  supusă modificărilor odată cu întreaga legislație privitoare la aceste pensii speciale de către viitorul Parlament: 

După alegeri trebuie dezbătut în Parlament acest lucru, pentru că, si aici nu mi se pare corect, eu cred ca orice om care deține o funcție de demnitate publica, indiferent ca este parlamentar, primar, ministru trebuie sa aibă un venit decent. Si aici trebuie sa știm ca au crescut si pentru parlamentari, si pentru miniștri, si pentru primari, si pentru președinti de consilii judetene au crescut îndemnizațiile. Atunci când ai o indemnizatie decenta, rezonabila, in care se reflecta responsabilitatea si importanta in societate a functiei respective, vei beneficia pe contributivitate de o pensie mai mare, deci nu mai este nevoie de o pensie speciala“, a explicat Ludovic Orban.

Premierul a mai spus și că nu se poate adopta o ordonanta de urgenta pentru eliminarea pensiilor speciale deoarece e complet neconstituțional: exista un proiect in dezbaterea Parlamentului, iar altul se afla la Curtea Constitutionala a Romaniei: “Nu poti sa adopti o ordonanta de urgenta cand ai o lege in dezbatere sau cand o lege este supusa controlului constitutional. Asta este o aberatie. Cine a spus asa ceva trebuie sa citeasca Constitutia, sa citeasca toata cazuistica Curtii Constitutionale”, a subliniat premierul.

Ludovic Orban a mai spus și că ca toti parlamentarii PNL, in prima legislatura a viitorului Parlament, vor avea ca prioritate modificarea legii privind statutul deputatilor si senatorilor, astfel incat sa nu se mai acorde aceste pensii speciale.

Share.

About Author

Lasă un comentariu