Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Ce mesaj au transmis ecologiștii bistrițeni de Ziua Națională: ”NOI credem într-o Românie SĂNĂTOASĂ !”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Președintele PER Bistrița-Năsăud, Silviu Rus atrage atenția că pădurile României sunt încă supuse unui adevarat jaf în pofida măsurilor luate și că  e are nevoie, pentru o tara sanatoasa de masuri mult mai ferme : ”Potrivit INSSE, in anul 2019 s-au recoltat LEGAL din pădurile României 18,9 milioane de metri cubi de lemn. Conform IFN (Inventarul Forestier National) un departament în cadrul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură (INCDS) scoate la iveală adevăratul jaf din pădurile noastre și anume încă 20 de milioane de metri cubi extrași ilegal pe an descoperite prin monitorizarea gps și satelit ” arată Silviu Rus.

El spune și că este evident ca cea mai mare parte din tăieri pleacă la export sub formă de busteni , pentru ca nevoile populației sunt mult mai reduse: Nevoile populației pentru încălzire sunt estimate undeva la 8 milioane de metri cubi pe an, din rapoartele firmelor din domeniul exploatării reiese că cea mai mare parte din exploatarea legală iese din țară spre Europa și în afara ei.: Noi credem că, dacă am elimina cererea de export și scoaterea din țară a materiei lemnoase pentru piața din interiorul UE, s-ar reduce până spre ZERO tăierile ilegale. Pe principiul: unde nu exista CERERE nu este OFERTĂ” .

Așa ca meseajul PER pentru Ziua Națională e unul simplu, care derivă din aceste constatări: ”NOI credem într-o Românie SĂNĂTOASĂ ! ”La mulți ani ROMÂNIA, oriunde te-ai afla”” a transmis Silviu Rus, președintele Partidului Ecologist Bistrița-Năsăud.

 

Share.

Lasă un comentariu