Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Bistrița iese din carantină joi dimineață de la ora 5,00. Rata infectărilor a scăzut sub 5 la mia de locuitori

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Declarațiile de deplasare în Bistrița mai  trebuie completate doar în această searaă pentru că de mâine de la ora 5,00 dimineața municipiul este oficial ieșit din carantină.

Instituția Prefectului a anunțat în această seară că Bistrița a îndeplinit condițiile pentru a ieși din carantină în condițiile în care rata infectărilor calculată în ultimele 14 zile a scăzut sub 5 la mia de locuitori, calculată fără focare față de peste 9 la mie în momentul intrării în carantină.
”Începând cu data de 3 decembrie, ora 5:00, restricțiile prevăzute de măsura carantinării municipiului Bistrița se ridică, fapt datorat scăderii constante a numărului de cazuri de Coronavirus în acest spațiu.
Dacă la momentul formulării analizei de risc de către Direcția de Sănătate Publică, în vederea obținerii avizului INSP pentru carantinarea municipiului (16.11) incidența de cazuri era de 9,01/1000 locuitori fără focare, astăzi incidența e de 4,98/1000 locuitori (fără focare). D.S.P. a formulat încă de ieri, 1.12, o nouă analiză de risc pentru a prezenta situația epidemiologică din ultimele 14 zile, aprobată de INSP în vederea ridicării restricțiilor de carantină” anunță Instituția Prefectului.

Prefectul Stelian Dolha a ținut să le mulțumească bistrițenilor pentru înțelegerea și calmul cu care au trecut peste aceste zile: ”Vă mulțumesc tuturor pentru că ați fost înțelegători și ați avut răbdarea de a trece aceste două săptămâni deloc ușoare. Vă sunt recunoscător, dar totodată vă adresez rugămintea de a continua cu comportamentul responsabil și în perioada următoare, cea a sărbătorilor. Ne clădim, zi de zi, drumul spre o viață normală, sănătoasă!” a spus prefectul.

Share.

About Author

Lasă un comentariu