Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

AFIR a publicat lista tinerilor fermieri care primesc bani europeni pentru instalare. Cați sunt din Bistrița-Năsăud

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Masura 6.1, instalarea tinerilor fermieri are o nouă serie de câștigători de proiecte finanțabile. AFIR  a dat publicității vineri, 4 decembrie  noii câștigători ai finanțărilor, acordate în această serie din toamna 2020 pentru tinerii fermieri, inclusiv în premieră, pentru cei din Diaspora. 

Din cei 493 de tineri fermieri care vor beneficia de fonduri europene prin PNDR 2020,  în valoare de peste 20,2 milioane de euro,  18 câștigători sunt din județul Bistrița-Năsăud. Este vorba de tineri fermieri din comunele Tiha Bârgăului (2 proiecte), Șanț (2) Coșbuc (2), Chiuza, Dumitra, Telciu, Bistrița-Bârgăului, Monor , Micești , Șieuț ( 2 proiecte), Salva, Târlișua, Chiochiș. Ei vor încasa fiecare finanțări de 40000 si 50000 de euro în funcție de dimensiunea exploatației. 75% din bani se acordă la semnare a contractului de finanțare, iar restul de 25 %în funcție de implementarea corectă a proiectului.

consultă aici lista celor care au trecut de evaluare:

https://portal.afir.info/informatii_generale_rapoarte_si_liste_rapoarte_de_selectie

Potrivit AFIR cererile transmise online s-au ridicat la 778 de solicitări de finanțare în valoare totală de 31.870.000 de euro. Cele mai multe solicitări de finanțare, 200, au fost depuse de tinerii fermieri pentru investiții în horticultură, valoarea lor fiind de 8,16 milioane de euro. De asemenea, AFIR a primit 146 de cereri de finanțare pentru culturi de câmp, cu o valoare de 5,94 milioane de euro.

Pentru culturi mixte, 138 de tineri fermieri au depus solicitări de finanțare în valoare de 5,63 milioane de euro. Totodată, o altă ramură agricolă care a prezentat interes este apicultura, pentru care s-au depus 97 de cereri de finanțare, în valoare de 3,88 milioane de euro.

 

 

 

 

 

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu