Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Orașele din Bistrița-Năsăud participare la vot peste prezența multor comune. Ce a făcut un primar de oras sa mobilizeze electoratul

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Electoratul urban din Bistrița-Năsăud s-a mobilizat la parlamentare în ultimele ore ale zile de vot, ajungând sa depășească în prezenta procentuala  multe comune din județ.

  Municipiul Bistrița a ajuns la închiderea urnelor la 31,76 la sută prezență la vot, iar Năsăud-ul care a pornit cu stângul a reușit să ajungă municipiul la prezența la vot (31,22 %. Orașul Beclean, de unde provin doi candidați ai unor partide importante a avut întreaga zi un avans în fața celorlalte orașe, marcând o prezență de 34,76 la închiderea urnelor. În schimb Sângeorz Bai a avut la închiderea urnelor un rezultat sub trendul urban din judet, de 25, 41%. Pentru că situația prezenței la vot devenise critică cu 4 ore înaintea închiderii urmelor primarul Traian Ogâgău a sunat mobilizarea pe facebook cu câteva înregistrari video în care le semnala locuitorilor că sunt pe ultimele locuri la prezență. Strategia pare sa fi funcționat pentru ca orasul a recuperat din ecart în ultimele ore.

Comune cu prezență scăzută.

Mult sub scorul oraselor s-au situat la alegerile parlamentare unele comune mari cum ar fi Feldru care de abia a ajuns la 20% participare la vot, Maieru, care a avut abia  26, 53 %, Dumitra (24,52%), Livezile (25,52% sau Sieu Măgherus cu 25,21%, toate cu mult sub prezența din urban .

La polul celălalt al prezenței mari s-a aflat Sânmihaiu de Campie cu 55,04 %, Milas cu aproape50 %, Nuseni, aproape de 50% (49,31%

Share.

About Author

Lasă un comentariu