Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Covid 19 a mai făcut 12 victime în Bistrița-Năsăud. Medicii spun că unii au ajuns prea târziu la Spital

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Infecția cu Covid 19 a mai retezat douăsprezece  vieți în intervalul 2-6 decembrie. În cazul unora dintre victime infectia cu Sars Cov 2 a decompensat complet organismele afectate deja de alte boli cronice, iar în altele oamenii au ajuns mult prea târziu la Spital, cu hipoxie severă.

Doi pacienți cu afecțiuni oncologice , un barbat de  74 ani și o femeie 76 de ani au murit în aceeași zi în care au fost internați pe secția Covid 19. În cazul amândurora se instalase deja insuficiența respiratorie gravă și organismele lor au cedat.

Un bărbat de 58 ani, cu afecțiuni renale a avut o evoluție galopantă a pneumoniei interstițială cu insuficiență respiratorie acută cauzată de  infecție Covid-19: internat în data de 28 noiembrie în Secția Boli Infecțioase a Spitalului Judetean de Urgență murit în data de 3 decembrie, potrivit datelor din buletinul transmis de Instituția Prefectului.

Tot o evoluție galopanta a cunoscut starea de sănatate a unei femei de doar 52 ani, internată în stare critică cu pneumonie interstițială, insuficiență respiratorie acută și infecție Covid-19 formă severă  în data de 2 decembrie la Secția Boli, însă a murit  a doua zi, în 3 decembrie. Femeia a ajuns mult prea târziu în spital cu hipoxie severa.

Internată cu enterocolită, Covid-ul i-a fost fatal

O femeie de 63 de ani, cu afecțiuni cardiace și hipertensivă, a ajuns în Spital cu enterocolită acută, dar și cu Covid 19 care i-a prrovocat o pneumonie acută bilaterală, pleurezie bilaterală. a rezistat aproape două săptămâni, însă a pierdut lupta cu virusul  și a murit în 2 decembrie.

Coronavirusul le-a fost fatal și unor bolnavi de vârstă medie, de 54 si 56 de ani. Un bărbat de 56 de ani, cardiac,  hipertensiv, cu afecțiuni renale cronice a făcut  bronhopneumonie, insuficiență respiratorie acută după  infecția Covid-19. Internat în data de 21 noiembrie în Secția Boli Infecțioase a murit 10 zile mai târziu. O femeie de  54 ani, cu miastenia gravis a avut o evoluție dramatică după ce a facut pneumonie interstițială, insuficiență respiratorie acută severă ca urmare a infecției Covid-19.  Internată în data de 19 noiembrie în Secția Boli Infecțioase, transferată în 27 noiembrie în Secția ATI pe fondul agravării stării de sănătate a decedat în 3 decembrie.

În total numărul deceselor în Bistrita-Nasaud ca urmare a îmbolnavirii cu Covid 19 a ajuns la 274

 

 

 

 

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu