Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Filiala din Bistrița-Năsăud a unui partid a cerut renumărarea voturilor din circumscripția județeană. Vezi ce a sesizat

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Filiala PMP condusă de Ionuț Simonca a cerut a doua zi după alegerile parlamentare renumărarea voturilor în Bistrița-Năsăud, după ce a invocat existența  mai multe nereguli.

Printre acestea s-au numărat zero voturi la Senat într-o secție de votare din Târlișua unde reprezentantul PMP susține că trebuia sa existe în urnă cel puțin votul său. Pe lungă listă a  sesizărilor PMP s-a numărat prea multe voturi nule, atitudinea unui președinte de secție de votare care nu le-a permis reprezentanților sa vadă buletinele dar și diferența considerată exagerat de mare  de voturi în aceleasi sectii între locale și parlamentare pentru acest partid. Biroul Electoral Județean a respins ieri cererea, în principal pe motiv că reprezentanții PMP nu au sesizat neregulile în timpul procesului de numărare. În privința diferenței de voturi între locale si parlamentare  BEJ răspunde  că nu este de competența sa sa aprecieze opțiunile electoratului .

PMP a ratat pragul de intrare în Parlament la mustață, cu un scor de4,90 % la Senat. PMP a depus aproape 1200 de contestații la birourile electorale județene, dar și la BEC, inclusiv pentru descoperirea unor secții cu zero voturi în dreptul partidului său a explicat astăzi Eugen Tomac, cel care și-a dat demisia din funcția de președinte din pricina rezultatelor.

Share.

About Author

Lasă un comentariu