Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Bistrița va plăti în tranșe datoria către comuna periurbană, Sieu Măgheruș, după ce a încasat mai bine de un deceniu impozite necuvenite

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Consilierii municipali sunt chemați mâine să voteze, online, inclusiv o suplimentare de buget pentru  o primă tranșă din banii destinați care trebuie virați în bugetul comunei vecine,  Șieu Măgheruș. 

Este vorba de 439 mii lei dintr-un total de peste 1,9 milioane de lei, bani încasați  necuvenit, de ani de zile din impozitele plătite deTeraplast Grup, a stabilit o hotarâre de instanță, rămasă definitivă, care vine la capătul unui litigiu pentru care cele două unitati administrativ teritoriale se judecă de foarte mulți ani.

Povestea litigiului cu vechime considerabilaa început  după relocarea Teraplast Grup în Parcul Industrial din Sărățel din zona industrială a Bistriței Municipalitatea a continuat să taxeze compania pretinzând că și  terenul din Sărățel ar fi fost trecut în hărțile sale cadastrale.

Chiar dacă unele procese au fost câștigate de Bistrița în cele din urmă prin Decizia civila nr.272/R/2020,  Municipiul Bistrița a fost scos bun de plată și trebuie să achite datoria finală  de 1.912.940 lei către UATC Șieu Măgheruș.

 

Share.

About Author

2 comentarii

 1. Balan Marius -Horea în

  Chiar si de la un amarat ca mine Primaria a incasat 1.100 lei pt. eliberarea unei Autorizatii de Constructie care nu a mai sosit din 2007. Dati-mi banii inapoi cu dobanda la zi ! Trepadusilor sio Habarnistilor de la HURBANISM , JURIDIC etc ! Sa va fie rusine ! M-ati albit de tot ! NESIMTITILOR ar trebui ca DNA sa se sesizeze si sa platiti voi din salarii aceste gauri ale orasului. HAI dati-ma in judecata narozilor !

 2. O decizie judecatoreasca absolut corecta si un act de dreptate. Se pune capat samavolniciei din perioada administratiei Cretu. Parcul industrial al companiei TeraPlast se află în afara Bistriței, în localitatea Sărățel pe teritoriul comunei Șieu-Măgheruș, conform datelor de contact ale grupului industrial:
  Parc Industrial TeraPlast
  Sediu: Sat Sărățel, Comuna Șieu-Măgheruș, DN 15A, km 45+500,
  Cod. 427301, Jud. Bistriţa-Năsăud, România
  Email: office@teraplast.ro
  Trebuie spus ca există o dispută mai veche intre Primăria Bistriţa şi Primăria comunei Şieu Măgheruş, pentru banii pe care îi plăteşte compania TeraPlast sub formă de taxe şi impozite locale:

Lasă un comentariu