Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Nu riscați să faceți cumpăraturi pe la benzinării după ora 23,00! Ce au pățit câțiva bistrițeni care s-au aventurat

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mai mulți bistrițeni surprinși de jandarmi la cumpărături prin benzinării după ora 23,00, când intră în vigoare restricțiile de deplasare impuse de starea de alertă, au plătit amenzi pentru ca n-au putut justifica prezența acolo.

Numai noaptea trecută 12 bistrițeni s-au aflat în această situație si pentru ca n-au putut justifica urgența deplasării între orele 23,00-5,00 au fost amendați. Scuzele de genul ”am ramas fara tigari noaptea” sau ” aveam nevoie de ceva de mancare si doar benzinariile mai sunt deschise” n-au avut succes.

Cu totul în ultimele 24 de ore jandarmii au aplicat 47 de sancțiuni  pentru nerespectarea restricțiilor de liberă circulație, respectiv a măsurilor de protecție individuală. Astfel s-au aplicat 17 amenzi în valoare de 11.300 lei și 30 de avertismente scrise, informează un comunicatde presă al Inspectoratului Judetean de jandarmi.

Remember măsurile de restricție pe timpul nopții

Jandarmii reamintesc ca  pe perioada stării de alertă în toate localitățile se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 23.00-05.00 cu următoarele excepții:      – deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi; deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente, deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei; deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie.

”De asemenea, în interiorul localităților se interzice circulația persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparțin aceleiași familii, precum și formarea unor asemenea grupuri.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau declarația pe proprie răspundere. Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe proprie răspundere, completată în prealabil pentru fiecare persoană” reamintesc jandarmii. .

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu