Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Pe final de mandat deputatul Cristina Iurișniți anunță că i-a trecut de Camera Deputaților o nouă inițiativă o altă inițiativă

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Legea care conferă posibilitatea primăriilor să aloce bani pentru programele de tip ,,Școală după școală” a fost adoptată de Camera Deputaților și trimisă la Senat, anunță deputatul USR Cristina Iurișniți, inițiatoarae proiectului.

Cristina Iurișniți explică că inițiativa sa le permite autorităților locale să acorde bani din bugetele locale pentru a susține programele de timp ,,after school” din școli, ceea ce nu este încă posibil: ”Din păcate, în foarte multe localități, autoritățile își doreau să sprijine astfel de programe dat fiind numărul mari de elevi și părinți care le solicitau. Însă, lipsa posibilității de a le acorda în mod legal bani de la bugetul local, compromitea orice inițiativă bine-venită pentru comunitatea școlară. Am inițiat acest demers cu bucuria că putem sprijini în mod activ comunitățile locale și, implicit, fiecare școală, acordând mai multe pârghii legale autorităților locale” anunță Cristina Iurișniți.

Camera Deputaților a adoptat tacit proiectul, adica nu a ajuns in dezbatere si a depasit termenul legal de adoptare. Cristina Iurișniți nu va mai prinde dezbaterea din Senat, care este obligatorie, însă promitre că va urmări evoluția proiectului: ” voi continua să urmăresc desfășurarea procedurii legislative la Senat, în speranța că anul viitor programele ,,Școală după școală” vor deveni o realitate!” a spus deputatul USR.

”Autorităţile locale trebuie să aibă posibilitatea să susţină financiar cadrele didactice. Finanţarea salariilor este un atribut exclusiv al Ministerului Educaţiei, însă e important să le dăm și primarilor oportunitatea de a o face. Cred că doar autorităţile locale cunosc situaţia reală de la nivelul comunităţii şi pot răspunde mult mai rapid nevoilor şcolilor” mai spune Cristina Iurișniți.

 

Ce propune proiectul :După alineatul (2) al articolului 105 se introduce un nou alineat (21), cu următorul cuprins:

 (21) Prin excepţie de la art. 105 alin. (1) şi art. 105 alin. (2) lit. l, autorităţile publice locale pot asigura, din bugetele locale ale unităţilor administrativ-teritoriale, finanţarea cheltuielilor pentru salarizarea cadrelor didactice calificate din cadrul programelor de tip „Școală după şcoală”.

 

 

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu