Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Ce spune primarul Turc despre noua aplicație de e-ticketing a Transmixtului și ce intenționează să facă municipalitatea

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

După ce operatorul de transport local urban  Transmixt SA a introdus luna trecută un sistem smart de gestionarea a ticketingului si de control a traficului propriu de călători, primarul Ioan Turc anunță cî noul sistem va fi interconectat cu cele ale Liniei Verzi și că va urma o modernizarea amplă, cu afișaj electronic a stațiilor de autobuze. Primarul Turc s-a întâlnit astăzi cu managerul general de la Transmixt, Melente Horoba și a vorbit laudativ la adresa  noilor sisteme implementate de operatorul urban de transport de călători: ”Astăzi am avut o întrevedere cu conducerea Transmixt, care a prezentat municipalității Sistemul Integrat de Management al Activității de Transport Persoane de tip Account Based Ticketing ce se implementează la Bistrița. Acesta presupune creșterea confortului și accesibilității pentru călători, dar și monitorizarea facilă a flotei și a executării serviciului, cu colectarea rapidă a datelor de transport. Pentru publicul larg, aplicația mobilă și portalul web TMX Transport Bistrița, lansate la începutul acestei luni, vin să faciliteze achiziția titlurilor de călătorie, prin logare intuitivă cu adresa de e-mail, cont Facebook sau cont Google, cu posibilitatea de planificare a călătoriilor și routing plan cu ajutorul hărților Google integrate. De asemenea, e posibilă utilizarea telefonului mobil pentru validarea călătoriilor în autobuze, se poate monitoriza istoricul achizițiilor titlurilor de călătorie deja utilizate și se pot seta multiple puncte de interes în oraș și în cartiere pentru planificarea rapidă și facilă a călătoriilor, fie că e vorba de turiști sau locuitori ai municipiului. Noul sistem urmează să fie interconectat cu componenta digitală prevăzută în proiectul Linia Verde.” a scris primarul pe facebook.

El a scris și despre noile carduri de călătorie emise de Transmixt la abonamentele de transport public (galben pentru elevi, studenți și cadre didactice, roșu pentru călătorii obișnuiți și albastru pentru angajații firmelor care suportă contravaloarea abonamentelor) și spune că vor simplifica semnificativ transportul în comun la Bistrița, prin soluții inteligente și practice la îndemână.” Pe de altă parte, avem în vedere modernizarea celor 115 stații de autobuz ale Bistriței, cu afișaj electronic coordonat de operatorul de transport, dar și elemente de confort urban ce definesc conceptul de smart city.” anunță primarul Turc.

Aici puteți citi care sunt avantajele și cum se poate utiliza noua aplicație a Transmixt:

http://file:///C:/Users/simon/Desktop/Q&A%20TMX%20Transport%20Bistrita%20(2).pdf

 

Share.

About Author

Un comentariu

  1. SISTEMUL DE TICKETING este un sistem complex bazat pe utilizarea cardului contactless ca suport pentru achiziționarea și validarea titlurilor de călătorie în rețeaua de transport public, fiind alcatuit din automate stradale pentru vânzarea titlurilor de călătorie, sistem de validare în mijloacele de transport și în stații, centre de vânzare și panouri de informare a călătorilor. Acest sistem este implementat in transportul public din mai multe orase, fiind una din conditiile conceptului de smart city.
    Spre exemplu in Cluj-Napoca, este prima staţie SMART in care calatorii care fac exerciţii primesc biletul de călătorie. Şi nu, nu pot înşela aparatul, aşa că genuflexiunile trebuie să fie corect executate. În staţia de autobuz a fost montat un aparat care distribuie gratuit bilete celor care execută corect 20 de genuflexiuni, într-un timp de două minute.
    Aparatul identifică, cu ajutorul unei camere video şi al unui soft special, mişcările corecte şi le numără. Mișcarea aleasă este una de bază, ușor de realizat, cu aport benefic major pentru persoana care introduce în rutina zilnică aceast exercițiu.
    Vezi: https://www.green-report.ro/bilete-de-autobuz-gratuite-pentru-clujenii-care-fac-20-de-genoflexiuni/

Lasă un comentariu