Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

La final de an pachetul majoritar de la Somplast Năsăud a fost cumpărat de TeraPlast. Achiziția a fost finanțată din vânzarea unui teren al companiei din Brașov

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Grupul TeraPlast SA a anunțat într-un comunicat de presă cumpărarea pachetului majoritar, de 70% al Somplast SA din Năsăud. Achiziția a fost făcută  în vederea intrarea Grupului bistrițean pe piața de folii biodegradabile, preconizată pentru 2021 și prin alte investiții, dar , potrivit managementului companiei achiziționarea pachetului majoritar al companiei năsăudene a avut în vedere mai multe elemente.

„Încă de când am vândut Divizia Steel am anunțat că, pentru a crește valoarea firmei, avem ca obiectiv să creștem atât organic, cât și prin fuziuni și achiziții. Am decis achiziția Somplast deoarece este deja prezentă pe piața de folii pe care urmează să intrăm în 2021 odată cu investiția făcută de TeraPlast Folii Biodegradabile SRL. Integrarea Somplast, după obținerea avizelor de la Consiliul Concurenței, va crea o serie de sinergii la nivel de aprovizionare cu materii prime și eficientizare a utilizării capacităților de producție. Nu în ultimul rând, Somplast este un simbol al industriei județului Bistrița-Năsăud. Ar fi fost păcat ca această bază industrială să se degradeze și să dispară. După ce am anunțat două tranzacții de vânzare a unor business-uri ale Grupului ne bucurăm să anunțăm și o primă achiziție.” transmite  Alexandru Stânean, CEO TeraPlast.

Cumpărarea pachetului majoritar de la Somplast Năsăud este finanțată din vânzarea terenului pe care funcționa depozitul TeraPlast din Brașov, care a fost vândut recent cu 1,3 milioane de euro,  activitatea depozitului urmând să fie relocată începând din ianuarie 2021 într-un spațiu din cadrul parcului industrial Electroprecizia în Săcele. Noul cumpărător vrea sa găsească soluții și pentru spațiile industriale rămase neutilizate ale Somplastului: ”Dincolo de valoarea business-ului, Somplast deține în Năsăud 20.000 de metri pătrați de hale, din care în prezent sunt utilizate doar 25%. Pe lângă produsele pe care le fabrică, compania este și reciclator autorizat de produse din polietilenă.” transmite comunicatul Teraplast Grup.

Pachetul majoritar al Somplast a fost deținut până la momentul achiziției făcute de TeraPlast Grup SIF-ului Banat-Crișana.

Se așteaptă avizul Consiliului Concurentei

TeraPlast urmează să preia controlul asupra Somplast după primirea avizului de la Consiliul Concurenței. De asemenea, compania studiază perspectivele și altor tranzacții în România și în străinătate: ”Grupul TeraPlast are aprobate pentru cofinanțare cu ajutor de stat proiecte de investiții în valoare de 31 de milioane de euro. Pentru acestea TeraPlast va primi în total 14,7 milioane de euro ajutor de stat. Acestea vizează extinderea capacității de producție a liniei de business Instalații și fabricarea de ambalaje biodegradabile. În urma proiectelor, vor fi create peste 200 de noi locuri de muncă” transmite comunicatul TeraPlast Grup.

 

 

 

 

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu