Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Brexitul a schimbat de la 1 ianuarie condițiile de călătorie în Marea Britanie. Ce recomandări face ambasada

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Odată cu 1 ianuarie 2021 și intrarea în vigoare a Brexitului românii care călătoresc în Marea Britanie trebuie să țină cont de schimbarea condițiilor de călătorie în această țară.

Ambasada României la Londra  publică pe pagina sa de facebook câteva recomandări pentru românii care-și planifică sa faca calătorii în UK.

Plata Cu cardul ar putea fi suprataxată deoarece  Tranzacțiile dintre UE și Regatul Unit nu vor mai fi acoperite de normele UE care limitează comisioanele interbancare”  Acest lucru poate conduce la o suprataxă pentru plățile cu cardul. Vă recomandăm să verificați înainte de călătorie tarifele care vă vor fi aplicate la plățile efectuate în UK.” transmite Ambasada

Recomandări în plus sunt și pentru utilizarea roamingului: ”Furnizorii de servicii de roaming care își desfășoară activitatea în UE pot aplica clienților o suprataxă atunci când aceștia utilizează servicii de roaming în Regatul Unit. Înaintea deplasării în Regatul Unit, recomandăm să verificați cu furnizorul de servicii de telefonie tarifele care vor fi aplicate pe durata vizitei în acest stat. 

Controale vamale. Din punctul de vedere al controalelor vamale pentru vizitatorii europeni, inclusiv români, care se deplasează în Regatul Unit, cel puțin până la 1 iulie 2021 nu vor exista schimbări. ”Orice modificare comunicată de autoritățile britanice va fi semnalată în timp util. De asemenea, recomandăm consultarea frecventă a site-ului https://www.gov.uk/uk-border-control/at-border-control.”

Toate sumele de peste 10.000 GBP în numerar vor trebui declarate, anunță responsabilii Ambasadei României la Londra și aceasta se va face: ”Online, cu minimum 72h înainte de călătorie, folosind acest link https://www.gov.uk/bringing-cash-into-uk sau la punctul de trecere al frontierei, dacă nu ati avut posibilitatea de a declara online.

Pentru mai multe informații despre condițiile de călătorie în UK de la 1 ianuarie 2020, accesați secțiunea special de pe pagina de web:

Ministerul Afacerilor Externe/ Ministry of Foreign Affairs, Romania

la : http://www.mae.ro/node/54638

Share.

Lasă un comentariu