Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Două noi focare de pestă porcină africană au fost confirmate în județ în ajunul Anului Nou. Ce le-a cerut prefectul responsabililor fondurilor de vânătoare

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Membrii Comitetului Local pentru Controlul Răspândirii Bolilor au avut astăzi o doua reuniune, de data asta și cu reprezentanții fondurilor de vânătoare după confirmarea  pestei porcine africane (PPA) la mai mulți porci mistreți din două fonduri de vânătoare din Bistrița-Năsăud de la Figa și  Sâniacob în ajun de Revelion.

Cea de-a doua reuniune, organizată tot la Prefectură în 5 ianuarie a avut drept scop  verificarea stadiul lor de aplicare a măsurilor decise imediat după apariția focarelor epidemice dar  și măsuri suplimentare pentru preîntâmpinarea răspândirea P.P.A. atât în rândul mistreților, cât și în rândul porcilor domestici.

”Dacă în planul de măsuri (nn de combatere a PPA) scrie ca trebuie să facem un control amănunțit, la pas, al fondului de vânătoare, atunci o să îl facem. Să luam fiecare fond de vânătoare și să-l controlăm. Pentru că, dacă avem un caz de pestă porcină la mistreți, șansele să mai fie în apropiere sunt foarte mari. Mă îngrijorează posibilitatea de răspândire la porcul domestic și cred că trebuie să luăm toate măsurile de prevenție necesare.”, le-a transmis prefectul Stelian Dolha membrilor CLCB.

Patrule în fondurile de vânătoare

Membrii Comitetului pentru Controlul Bolilor au stabilit că se impune  constituirea de echipe mixte formate din reprezentanții fondurilor de vânătoare, reprezentanți ai unităților administrativ-teritoriale afectate, personal silvic și personal din cadrul Direcției Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor care să efectueze misiuni de patrulare în fondurile de vânătoare în urma cărora vor întocmi documente constatatoare pentru consemnarea cazuri de mortalitate în rândul mistreților precum și intensificarea  acțiunilor de informare a populației referitoare la pPA, transmite un comunicat al Instituției Prefectului.

Share.

Lasă un comentariu