Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Vaccinarea personalului medical din BN a reînceput în prima zi lucrătoare a anului. Pentru 3 zile au fost trimise 690 de doze

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Aproape 700 de doze din vaccinul Pfeizer au ajuns în județul Bistrița-Năsăud, de la debutul vaccinarii împotriva Covid 19, care a început în ultima zi a anului 2020.

Pe lângă cele 250 de doze administrate în 31 decembrie personalului medical din Spitalele din Bistrița, Năsăud și Beclean, Centru regional Cluj a mai trimis în 3 ianuarie  2021 încă 440 de doze de vaccin la solicitarea DSP Bistrița-Năsăud pentru a doua zi de vaccinare care a  început în dimineața zilei de 4 ianuarie și va continua și în 5 ianuarie, inclusiv cu personalul Ambulanței Bistrița.

Numărul dozelor solicitate de DSP este limitat la cât numărul de vaccinari care se pot face într-un interval de maxim 4-5 zile, din cauza perisabilității vaccinului, care nu rezista la temperaturi obișnuite:  ”Necesarul de vaccinuri se stabilește în funcție de numărul de persoane care se înscriu pe Platforma pentru programarea online la vaccinare împotriva COVID-19. Acest necesar este trimis la centrul regional din Cluj, care transmite către județul nostru dozele în funcție de solicitări.

Este de reținut că nu se fac solicitări pentru cantități mari pentru că vaccinul nu poate fi păstrat mai mult de 3 – 4 zile în frigidere normale. Situația înscrierilor doritorilor eligibili pentru etapa I de vaccinare (ce vizează lucrătorii din domeniul medical și social) este într-o dinamică continuă” transmite Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu