Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Restricții la intrarea în Germania începând de luni: test Covid obligatoriu și izolare

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ministerul Afacerilor Externe informează într-un comunicat de presă transmis sâmbătă seara că autoritățile germane au adoptat o serie de noi măsuri la intrarea în țară,   care devin obligatorii din  11 ianuarie 2021.

Testul PCR sau antigen  cu rezultat negativ, făcut cu 48 de ore înainte devine obligatoriu pentru oricine intră,  dintr-o zonă de risc, așa cu este considerată și România  în Germania : ”toate persoanele, indiferent de cetățenie, care sosesc în Republica Federală Germania după ce s-au aflat într-una dintre „zonele de risc”, inclusiv România, oricând în ultimele 10 zile anterior intrării pe teritoriul Germaniei, trebuie să prezinte un test PCR sau antigen cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 sau să efectueze un astfel de test pe teritoriul Germaniei, imediat după sosire. În cazul efectuării testului anterior intrării în Republica Federală Germania, testul trebuie să fi fost efectuat cu maximum 48 de ore anterior sosirii pe teritoriul german, iar certificatul care atestă rezultatul negativ trebuie să fie redactat în limbile germană sau engleză” transmite Ministerul Afacerilor Externe.

MAE reamintește că persoanele care sosesc în Republica Federală Germania sunt obligate să se deplaseze direct la domiciliu sau în alte spații de cazare adecvate, în vederea autoizolării (carantină) pentru o perioadă de 10 zile de la sosire. Respectarea obligației de carantină este verificată de autoritățile de land atât aleatoriu, cât și în cadrul anchetelor epidemiologice uzuale: ”. Măsura carantinei poate fi suspendată mai devreme de termenul uzual de 10 zile numai dacă este efectuat un al doilea test, începând cu a 5-a zi după intrarea în Germania și doar de la momentul comunicării unui rezultat negativ al noii testări pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2. Mai multe informații pot fi obținute prin apelarea liniei telefonice dedicate – 116 117 sau accesând site-ul Ministerului Afacerilor Externe.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu