Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Efectul sarbatorilor de iarna asupra ratei infectiilor: luni seara- ultima cu restaurante, baruri și sali de jocuri deschise in Bistrita.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Restaurantele, cafenelele, barurile și sălile de jocuri de noroc, dar si cinematografele  se închid din noul în Bistrița începend din 12 ianuarie, după ce rata infectărilor cu Covid 19 a crescut  și a depășit 3 infectări la mia de locuitori.

Decizia a fost luată astăzi de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud după ce timp de 2-3 zile  rata infectărilor a depășit pragul de 3 la mie și nu a mai dat semne ca va cobori, iar rezultatul pare a fi efectul sărbatorilor de iarna.

Doar două săptămâni au beneficiat restaurantele și cafenelele din Bistrita de deschidere în limita a 30 la suta din capacitate, adică din 28 decembrie până astăzi. Rămâne disponibilă doar servirea pe terase deschise.

Ce prevede hotărrea CJAS BN ?

Potrivit hotătârii CJSU BN ”Se interzice activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și activitatea operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.
– purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.
– este interzisă organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte”.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu