Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Președintele Iohannis despre înghețarea salariilor, care au generat proteste și pichetări

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Presedintele Iohannis spune că înghețarea salariilor este o măsură justă dată fiind situația economică post-pandemie. Presedintele a fost intrebat astăzi la o conferință de presă ce părere are despre măsur a de înghețare a salariilor în 2021, cea care a generat acțiuni de protest astăzi în toată tara:

Măsura este una justă, suntem în plină pandemie, în criză economică, în faza în care încercăm să terminăm această epidemie. Trebuie să fim conștienți că economia a suferit, s-a contractat. Concluzia e simplă: sunt mai puțini bani la buget. Nu poate fi vorba de mărirea unor lefuri bugetare în 2021 până ieșim din criza economică. Nu vorbim de austeritate, nu se taie salariile, nu se taie pensiile, dar cât e criză economică nu putem vorbi de majorări în zona bugetarilor. Salariile și pensiile vor putea să crească când ieșim din criza economică, și eu sunt convins că vom ieși din criza economică în acest an. Pensiile au crescut și așa crescute rămân”, a apreciat seful statului.

Zeci de sindicaliști Sanitas au iesit astăzi si in fata Prefecturi Bistrița-Năsăud pentru a protesta fata de înghetarea salariilor, decisa de Guvern. Reprezentanții sindicaliștilor  au fost primiți de subprefectul Eugen Curtean.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu