Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Noul city manager al Bistriței, Ioan Peteleu răspunde de investiții și digitalizare. Ce atribuții le-a dat primarul celor doi viceprimari

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Anunțul oficial al numirii în funcția de administrator public al Bistriței a consilierului local liberal Ioan Peteleu a fost făcut astăzi, într-o conferință de presă  la trei zile de la semnarea documentelor de primarul Turc.

De altfel Turc, care l-a prezentat astăzi oficial pe Peteleu, cel care este deocamdata si presedintele de sedință al Consiliului Local până la demisia sa din deliberativ a anunțat că numirea s-a făcut prin hotărâre a primarului, asa cum prevede Codul administrativ. Întrebat de ziaristi daca nu se impunea concurs primarul a răspuns că are prerogativa numirii managerului orasului, care este mâna dreaptă a primarului, dată de Codul Administrativ : numirea administratorului pubic este atributia primarului.” Nu voi organiza concurs pentru funcția de city manager . Bistrita are unul din 11 ianuarie. Conform  codului administrativ primarul are atributia de a numi city managerul. Deci orice alta procedura concurenta cu decizia pe care am luat-o este inoportună.” a spus Turc despre Peteleu, fost viceprimar al Bistriței si consilier local  cu multe mandate la activ.

Domnul Peteleu e un lider de opinie, cu experienta cat se poate de serioasa, are master in administratie publica, un it-ist recunoscut. Consilier local si fost viceprimar al municipiului. are toate calitatile care sa faca din domnia sa sa un excelent administrator” l-a caracterizat Ioan Turc.

Peteleu, care a administrat două decenii o firmă de IT dar și una de consultanta în fonduri europene se va ocupa în principal de digitalizarea Primăriei  si de Direcția Tehnică, în mod special de partea de studii de fezabilitatate. Primarul Turc a anunțat și care sunt atribuțiile delegate celor doi viceprimari, și ei prezenți în conferința de presă. Liberalul Sorin Hangan care este viceprimarul 1, adică preia atribuțiile primarului când acesta llipsește, se va ocupa de Directia Patrimoniu si de Direcția de Servicii Publice,

În schimb viceprimarul de la USR, Calin Stan se ocupă de coordonarea  Direcției de administrare a piețelor, de Directia de Protecție socială si de Directia municipală de sănătate.

 

 

 

 

 

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Balan Marius -Horea în

    Domnul IOAN PETELEU o alegere foarte buna. OM fin, echilibrat si luptator. A fost cel mai bun consilier local al Bistritei. Ma bucur pt. dansul. Mult Succes !

Lasă un comentariu