Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Puțin sub jumătate din personalul scolilor din Bistrița-Năsăud vrea să se vaccineze în etapa a 2-a. Scolile se pot redeschide în 8 februarie în funcție de scenariu

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ponderea angajaților scolilor din Bistrița-Năsăud care doresc sa se vaccineze în etapa a doua  este sensibil egală cu cea a celor care nu doresc vaccinarea.

ISJ BN a centralizat datele venite de la toate scolile, iar numărul celor care doresc sa fie vaccinați este de 1712 persoane, adică peste 48, 5 % din întreg corpul personalului didactic, potrivit informațiilor furnizate de prefectul Stelian Dolha miercuri seara la B1 TV. 

Procentul este cam același de la nivel național,  unde potrivit declarațiilor ministrului Sorin Câmpeanu, datele de lucru după procesarea majoritatii informatiilor venite înainte de termenul limita de 15 ianuarie  este de aproximativ 50% din personalul din învăţământul preuniversitar. Personalul din invatamant a fost inclus în etapa a 2-a de vaccinare care teoretic debuteaza maine. Practic insa nu e clar care e ordinea de prioritate în cadrul acestor categorii din etapa a 2-a.

UPDATE: Presedintele Iohannis a anunțat joi seara că scolile s-ar putea redeschide din 8 februarie, în funcție de particularitățile locale si scenarii ” dacă situația epidemiologica” nu se schimba dramatic între timp.

Credit foto: G4 media

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Da lasati-i in pace, nu vor… sa fie sanatosi ! Nu le mai dati vie sa predea la clasa si cu asta basta .
    Eu n-am chef sa-mi imbolnaveasca copilul… ca nu vrea el sa se vaccineze. Inseamna ca nu doreste sa mai presteze servicii publice si cu asta basta . AR TREBUI OBLIGATORIU PRIN LEGE … ptr absolut toate persoanele care defasoara servicii publie SI CINE NU DORESTE, SA FIE INDEPARTAT DIN ACESTE FNCTII .
    Mai desteptilor, pandemia no sa treaca usor … si o sa vina vremea cand o sa vreti sa va vaccinati, dar n-o sa mai fie vaccin gratis… si nici nu-l veti gasi probabil ca …

Lasă un comentariu