Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Începe vaccinarea vârstnicilor și bolnavilor cronici. Ce le recomandă presedintele Asociației Medicilor de familie din BN beneficiarilor etapei a doua

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Medicul Dumitru Nicolai, președintele Asociației Medicilor de Familie din Bistrița-Năsăud le recomandă beneficiarilor celei de-a doua etape a vaccinării să se înscrie direct în platformă pentru înscrierea în campanie, accesibilă începând de astăzi pentru vârstnicii peste 65 de ani, boli cronici sau angajații din domeniile esențiale să apeleze la medicul de familie pentru înscriere, printr0un call center cu număr dedicat sau  la serviciile de asistentă socială a primăriilor.

Doctorul Nicolai a explicat într-o emisiune la BEX Tv că varianta înscrierii în platformă pentru cei trecuți de 65 de ani, inclusiv cu apelarea la ajutorul unui apropiat este o variantă accesibilă: ” Este varianta, după mine la îndemana, pentru că pentru persoanele care au implinit peste 65 de ani, data nasterii generează direct în aplicatia intrducerea în categoria celor care vor fi programați”, așa cum accesibil va fi și call -centerul, aceasta cu condiția ca linia specială să nu se blocheze.  Doctorul Nicolai crede că un numar mare din potențiarii beneficiari  mai ales cei cu boli cronice vor apela totuși la medicii de familie pentru adeverința și înscrierea în platformă.
Cei mai multi se vor înscrie  prin medicul de familie .. trebuie sa vină la cabinete, pentru că  eu chiar ca sa mă duc din casa in casa, sa intreb pe fiecare, e imposibil. pentru că aceasta activitate se suprapune peste monitorizarea cazurilor de Covid cu forme usoare sau medii care n-au vrut sa se interneze sau pentru cu  cei externați cu Covid a caror stare are nevoie în continuare de supraveghere… Este exclus ca medicii de familie sau cineva sa stea toată ziua în telefon și să sune oamenii dacă vor să se vaccineze sau nu..Ei trebuie să vină la cabinete.. ” a explicat medicul care s-a vaccinat împotriva Covid 19 la începutul anului.

Urmăriți întreaga emisiune cu presedintele Asociației Medicilor de Familie, Dumitru Nicolai  de la Bex TV:

Share.

3 comentarii

  • Simona Bozbici în

   Ar trebui sa va sune sau sa primiti mesaj telefonic cand ati fost inscris, data si ora si in care centru. Oricum nu strica sa sunati dvs si sa vedeti cum merge inscrierea.

 1. Etapa foarte prost organizata.
  Trebuia in etapa a II-a sa fie planificati cei care au contact direct, permanent si nemijlocit cu populatia ( organele de forta publica, JUSTITIE , comerciantii, functionarii din institutiile publice, ecoli… etc. ) .
  Batranii si bolnavii oricum stau acasa izolati si mai pot astepta , in etapa a III-a eventual . Nu vreau sa fiu rautacios, dar care are de murit, moare oricum si este si nu este vaccinat si daca tot sunt Putine vaccine, TREBUIE ACTIONAT PRIORITAR , PENTRU IMUNIZAREA CELOR CARE ZILNIC SI NEIJLOCIT AU COTACT CU TOATA LUMEA .
  FARA SUPARARE !

Lasă un comentariu