Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Un vânător s-a ales cu un glonț în picior la o partidă de vânătoare în Rebrișoara

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Un echipaj SMURD a fost chemat sâmbătă după amiaza prin 112 să intervină la un accident de vânătoare petrecut pe un fond din comuna Rebrișoara.

Apelul semnala că un bărbat de 47 de ani a fost împușcat accidental în picior, la nivelul coapsei.  Pentru că incidentul s-a petrecut în pădure, într – o zonă greu accesibilă, echipajul medical a fost nevoiți să se deplaseze  pe jos aproximativ 2 km. Victima a fost găsită cu o ușoară hipotermie, conștientă și cooperantă, prezenta o plagă împușcată la nivelul coapsei și a fost transportată la UPU SMURD Bistrița pentru investigații medicale de specialitate, transmite ISU.

Pentru a investiga cazul IPJ  a trimis la fața locului o echipă formată din polițiști de la Secția 6 Poliție Rurală Năsăud și de la Biroul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase și criminaliști.

”În urma primelor verificări, a fost identificată persoana rănită ca fiind un bărbat de 47 de ani, din Parva. Se pare că acesta se afla la o partidă autorizată de vânătoare, desfășurată pe raza fondului de vânătoare nr.10 Rebrișoara și ar fi fost împușcat accidental de un vânător în vârstă de 47 de ani, din Rebrișoara. Cazul a fost preluat de polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase care efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care a avut loc evenimentul1 a transmis IPJ Bistrița-Năsăud.

 

Share.

About Author

2 comentarii

 1. Exista tot felul de ” DETINATORI de permis de arme si munitii ” ( ca si de permise de conducere auto ) si care detin , POARTA SI FOLOSESC ( IN SPETZA ) ARME DE VANATOARE legal ( mai nou toata lumea cu carabine ) si care nu respecta regulile de tir si trag aiurea prin tufe , desisuri ori locuri in care glontul tras nu intra intr-o biuta vizibila … si o tinta foarte bine delimitata , STIINDU-SE FAPTUL CA TRAGEREA LA TINTE MISCATOARE SI MAIALES LA GONA… SUNT FOARTE RISCANTE SI PERICULOASE .
  Ar trebui imperios necesara modificarea Legii vanatorii si coroborata cu Legea armelor si munitiilor , ASTFLE INCAT fiecare societate de vanatoare, sa aiba OBLIGATORIU cate un ” instructor arme si munitii autorizat ” angajat propriu si cu caracter permanent , care la fiecare sedinta de vanatoare ( sau macar lunar ) sa le faca instructajul necesar manuirii acestor arme, ca toti se cred atoate stiutori, toti se pricep ei … ca la fotbal si la agricultura… unde toti dau lectii si uitati cum se impusca itre ei ca nataraii .
  Seful grupei de vanatoare, administratorul sau alt personal insarcinat cu vanatoarea, se pricepe el ( ca majoritatea astora cu functii au scoli si facultati silvice unde se invata aceste elemente minime ) , dar nu sunt autorizati sa desfasoare si aceste sedinte de instruire periodica cat priveste armele si munitiile din dotare .
  Pe vremea lui Ceausescu, aveau carabine doar ” alesii neamului comunist “… si vanatoarea se desfasura eXclusiv cu pusti lise ( tevi cilindrice ) si breneke sau alice , care aveau bataia scurta si nu se putea trage cu pusca in departare, fara sa fie identificata bine tinta ( si ceea ce este ” dincolo ” de ea …)
  Poate s-o trezi cineva sa faca si aceasta modificare de lege si sa-i oblige pe toti, sa-si angajeze ” instructori de arme si munitii autoriati ” ( cum sunt la scolile de arme si munitii ) , cu caracter permanent ( chiar daca nu sunt cu norma intreaga , ci numai pentru orele de instruire periodica ) .
  Persoanele care sunt autorizate ” instructori in poligoane si arme si munitii ” se afla in evidenta Serviciului arme si munitii din Inspectoratele de Politie Judetene .
  Doar sistemele de paza si securitate ( in spetza al acestor fonduri ) , au obligatia potrivit Legii pazei bunurilor, sa instruiasca cel putin 20 de ore pe an, DOAR AGENTII DE PAZA SI SECURITATE , cu ” personal formator autorizat ” din cadrul societatilor de formare rofesionala autoriate , dar care nu sunt implicit si instructori de arme si munitii . ( Unele scoli, au aceste persoane policalificate ) .
  Formator persoane adulte ( potrivit legii invatamantuli coroborata cu Legea pazei bunurlor ) este una si instructor arme si muniti ( potrivit Legii armelor si munitiilor ) este alta specializare si categorie de persoane calificate si autorizate . Pentru acest lucru consultati Serviciile de politie arme si munitii …

 2. Eroul de la Parva în

  (După Vasile Alecsandri)

  Pe drumul de costișe ce duce sus pe Grui
  Venea un om, cu jale zicând în gândul lui:
  “Mai lungă-mi pare calea acum la-ntors acasă…
  Aș vrea să zbor, și rana din coapsă nu mă lasă!
  Se-întâmplă des la munte, că plaiul pădureț,
  Te prinde în cătare crezând că ești mistreț.”
  …………………………………………………………..
  Și presa poartă arma, salută cu onor,
  Eroul de la Parva-împușcat într-un picior.

Lasă un comentariu