Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Aplicația mobilă de sesizări a Primăriei Bistrița va mai avea două module de saptămâna viitoare. Când e gata noul site

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

City Health, aplicația mobilă prin care locuitorii Bistriței pot face sesizări către Primăria Bistrița va avea în curând încă două module noi, a anunțat administratorul public, Ioan Peteleu la Bex TV.

Am reușit să implementam această soluție informatica pe 3 componente. Avem funcțională partea de sesizări, urmează partea de consultare a cetățenilor si partea de bugetare participativă. De săptămâna viitoare ultimele două vor fi lansate si bugetate” a anunțat noul administrator public, care are în atribuțiile directe pe lângă Direcția Tehnică a municipalității și tot ce ține de digitalizarea Primărie Bistrița.

Peteleu, care a condus un business care implementa programe informatice a anunțat și că noul site al Primăriei Bistrița ar putea fi disponibil la finele lunii viitoare. De altfel în calitate de consilier local Ioan Peteleu a fost unul dintre vehemenți critici ai modului în care este structurat vechiul site: ”  Eu ca utilizator versat mă descurcam greoi în acest site, care nu are nicio logică. E în pregătire noul site, se lucrează, iar în februarie sau martie va fi disponibila noua aplicatie si nu numai.  Vom avea mai multe servicii online integrate. De exemplu acum  online se poate faceplata taxelor și impozitelor, însă se face  prin ghiseul unic.  Dar acolo e destul complicat mai ales pe componenta de inregistrare si plati. Vom avea un serviciu pentru palata taxelor mai userfriendly, adică mult mai accesibil. Va fi o secțiune separata pe noul site unde vor fi disponibile aplicațiile de plată. De altfel cât mai multe servici din aceastea vor fi disponibile online. Dorim ca prin tot ceea ce facem in aceasta directie sa usuram accesul cetatenilor la serviciile oferite de Primarie” a explicat Peteleu, enumerând printre altele posibilitatea de eliberare online a cazierului fiscal. ”Nu va trebuie sa mergem la taxe si impozite pentru a completa hârtii și a sa la coadă,  vom digitaliza aceste instrumente” a explicat Peteleu. Și la serviciile de urbanism digitalizarea va fi cuvântul de ordine: ”Pe urbanism am cerut sa ni se comunice care este stadiul informatizarii in acest serviciu si cel al utilizarii semnăturii digitale. Asteptam foarte repede un răspuns”.

Urmăriți întreaga emisiune cu Ioan Peteleu aici:

Share.

About Author

Un comentariu

Lasă un comentariu