Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău cere demisia lui Ludovic Orban din fruntea PNL după Rareș Bogdan

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Deputatul de Bistrița-Năsăud, Robert Sighiartău, secretar general al PNL s-a alăturat criticilor prim-vicepresedintelui Rareș Bogdan și a cerut astăzi plecarea președintelui Ludovic Orban din fruntea partidului.

Sighiartău a declarat în această dimineață la Digi 24 că din punctul său de vedere, Ludovic Orban ar trebuie să plece din fruntea partidului și acuză că a condus discreționar partidul și nu se consultă cu cei din conducere: ” PNL a pierdut alegerile generale. Din păcate, n-am reușit să avem o discuție privind acestea alegeri și n-am făcut o analiză în BPN cu privire la ceea ce s-a întâmplat, pentru că, până la urmă, tot timpul poporul are dreptate, iar la alegerile generale PNL s-a clasat pe locul doi, după PSD. Au fost mai multe greșeli în timpul guvernării Orban, cu privire la gestionarea pandemiei și nu numai, dar cel mai mult mă deranjează faptul că am fost puși de multe ori alături de PSD prin comportamentul pe care l-au avut unii colegi de-ai mei în guvernare și prin felul în care au fost promovați anumiți oameni în funcții publice.Oamenii nu au fost filtrați de o comisie de specialitate, cum zice statutul, nu au fost votați în BPN de colegii noștri. În ultimul an, partidul a fost condus discreționar de președintele partidului. La momentul acela am spus că nu e cazul să deschidem subiectul, pentru că aveam alegeri și din motive tactice am tăcut. ” a spus Sighiartau, contactat prin telefon de Digi 24.

Robert Sighiartău i-a reproșat președintelui și pierderea ministerelor de forță la negocieri și crede că la Congresl PNL , care va avea loc în iunie sau în toamnă o echipă care poate să ducă PNL pe primul loc și care să continue cu atuurile pe care PNL le are: ”Avem oameni performanți în administrațiile locale. Din păcate, din cauza negocierilor duse exclusiv de președintele Orban, am lăsat deoparte aceste atuuri și platforma de dezvoltare pe care o aveam cu privire la România….Avem nevoie de o echipă care să negocieze pentru partid și nu pentru indivizi”, a afirmat Sighiartău.

Întrebat de ce el și Rareș Bogdan au ieșit public cu aceste afirmații acum, secretarul general al liberalilor a spus: “Era bine dacă aceste discuții le aveam în BPN, numai că el n-a mai fost convocat de ceva timp” și că nu e un scandal în partid, ci e vorba de ” lucruri care trebuiau spuse” : „E clar că intrăm într-o logică de campanie pentru congres. Nu este neapărat un scandal, sunt lucruri care trebuie spuse, pentru că au fost ținute mult prea mult în holurile și în birourile unora sau altora”, a precizat Sighiartău.

Întrebat cine ar trebuie să ajungă la conducerea formațiunii politice, secretarul general al PNL  a spus: „Deocamdată există o grupare reformistă în PNL. Emil Boc, Ilie Bolojan, Gheorghe Falcă, Florin Roman, Alina Gorghiu și mulți alții, generația tânără care își dorește o altă abordare”.

Declarațiile lui Robert Sighiartău vin după ce prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan a iesit ieri într-o emisiune realizată de Ion Cristoiula Aleph News, în care a vorbit extrem de critic la adresa lui Ludovic Orban   despre acesta că a condus partidul de unul singur, fără că el și alți lideri din teritoriu să aibă “niciun fel de putere reală în cadrul guvernării”.

 

 

Share.

About Author

3 comentarii

 1. Intotdeauna ” generatia tanara ” … a fost in razboi cu ” generatia boso.roaga ” , care are ea impresia ca daca pleaca de la ” ciolan ” toti or sa urle pe dunga santzurilor dupa ei , de suparare . Este de notorietate faptul ca toti ” fio.sto..rogii ” ajunsi la ciolan, ar dori sa plece ” dincolo ” … direct in coparseu… si tineretul sa plece la diasporetzi… cat vad cu ochii … daca vor sa aiba locuri de munca .

 2. Motto:
  „O, voi ce-n soare cald trăiţi
  Şi aţi răpus strămoşul nostru
  Să nu vă strice rostul vostru,
  De ce sunteţi aşa grăbiţi?”
  (Nicolae Iorga- Brad bătrân)

  Chiar asa: De ce sunteţi aşa grăbiţi ? Abia s-au terminat alegerile parlamentare in urma cărora a rezultat un guvern de coalitie PNL- USR+PLUS-UDMR, condus de PNL. Evident, acest guvern nu putea fi format numai din PNL-isti si de aici au apărul frustrările unor liberali rămasi fără ciolan care cer acum demisia presedintelui PNL si nu mai au răbdare până la congresul prevăzut să aibă loc in toamna acestui an. Culmea e că tocmai indivizi precum Rareș Bogdan sau Robert Sighiartău care nu au prea mult de-a face cu liberalismul au devenit cei mai vocali in atacuri la adresa conducerii PNL. Mult mai ratională si mai echilibrată este pozitia liberalului Emil Boc , primarul municipiului Cluj-Napoca, care consideră că dezbaterile trebuie să rămână de aici înainte în partid, mai ales că va avea loc un Congres care va fi organizat potrivit statutului, unde va o competiţie între programe politice şi mai puţin între persoane pentru că „partidul de programe politice are nevoie, care evident să fie susţinute de persoane credibile”.

 3. Ce-i mai Roby, ai lins prea multa fasole de pe ciolan si s-a umflat in tine, sau ce ai ? Se vede ca tu nu pricepi , ca esti inca un copil mult prea plapand ptr acest regim burghezo-mosieresc ? Asteapta maaaa…. mai fa rugaciuni si matanii… mai citeste niste psalmi de prin Cuvantul Domnului… ca inca nu ti-a veit randul … ! I-ote-te… !!!

Lasă un comentariu