Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Soluția de compromis a ISJ în scandalul celor două clase vocaționale, de arhitectură și muzică n-a stins conflictul. Primarul Turc promite miercuri că liceele își vor păstra clasele

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Liceul de Muzică ” Tudor Jarda” nu renunță la profilul pedagogic, așa cum arată varianta de compromis a ISJ pentru a păstra în schimb clasa de muzică, iar conducerea și profesorii de la Corneliu Baba nu par încântați de opțiunea  jumi-juma arhitectură-arte plastice.

UPDATE: Primarul Ioan Turc a anunțat miercuri dimineața că a discutat la Ministerul Educației și că vor fi păstrate totuși ambele clase de la Liceul de Muzică Tudor Jarda, cele de pedagogie și muzică și ambele clase de a IX-a de la Corneliu Baba.

”Astfel, ca rezultat al discuțiilor pe care le-am avut cu reprezentanții ministerului de resort, va exista continuitate la profilele arhitectură, arte plastice, muzică și pedagogic, ca și până în acest an școlar. Chiar dacă Inspectoratul Școlar Județean aplicase norme în vigoare, nu am acceptat, în calitate de primar al municipiului, ca specializările vocaționale să fie eliminate chiar și numai pentru 1 an. Voi depune toate diligențele pentru ca impactul unui număr mai mic de elevi în clasele a IX-a să fie atenuat, astfel încât și alte clase să fie menținute în unitățile de învățământ din județul nostru! a mai scris Turc pe pagina de socializare.

Nu renunță la profilul pedagogic

Compromisul oferit de conducerea Inspectoratului Școlar Bistrița-Năsăud, despre care cei de la ”Tudor Jarda” susțin pe pagina oficială de facebook că ar fi aflat-o din presă nu e considerată acceptabilă. (Timponline a dat publicității varianta ultimă gândită de inspectorul școlar general Mihai Mureșan după consultări cu Ministerul Educației). Potrivit postării făcute pe pagina de facebook a Liceului de Muzică pierderea clasei de pedagogie de anul școlar viitor (clasa a IX-a)  în locul celei de muzică, așa cum era în proiectul inițial ,care a declanșat petiții și proteste, este considerată inacceptabilă.          Reprezentanții școlii atrag atenția că dacă clasa se desființează cei care doresc să devină învățători sau educatoare ar trebui să facă naveta la Năsăud, acolo unde există cealaltă clasă de pedagogic iar întregul Liceu Tudor Jarda riscă desființarea în 2 ani, în condițiile în care ar scădea până în 2022 sub numărul de elevi necesar pentru a păstra personalitatea juridică. Ei mai învocă promovabilitatea mare la Bacalaureat dar și un studiu OȘP făcut la nivel de județ care ar arăta că profilul pedagogic de la ”Jarda” e cel mai căutat vocațional pe lângă cel sportiv de la LPS

Surse de  la Liceul de Artă ”Corneliu Baba” soluția de a păstra o clasă care să fie jumătate arhitectură-jumătate arte plastice în loc de desființarea cu totul a clasei a IX-a de arhitectură odată cu anul școlar viitor și care a generat extrem de multă nemulțumire, nu pare să fie foarte bine primită,  însă deocamdată conducerea nu a manifestat un punct de vedere oficial. Pe pagina de facebook a scolii este publicat de ieri o petiție online prin care se cere păstrarea claselor de arhitectură în toate liceele din România.

Reducerea numărului de elevi pe clasa in licee-posibila soluție

Pe de altă parte potrivit președintele Federației Părinților, Iulian Cristache, citat de edupedu.ro a declarat că în chestiunea claselor de la vocațional amenințate cu desființarea o soluție discutată cu ministrul educației Sorin Câmpeanu ar fi fost recalibrarea claselor la un efectiv mai mic de minim 26 de elevi.

Bistrița Express a mai scris pe acest subiect și:

Se așteaptă soluții de la București în scandalul desființării claselor de arhitectură și de muzică de la Bistrița. Primarul Turc spune că situația se va rezolva

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu