Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Ordinul de reducere a numărului elevilor în clasele de liceu a fost publicat în Monitorul Oficial. ISJ-ul trebuie să refacă planurile de scolarizare

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Numărul maxim de elevi într-o clasă de liceu va fi 26, la filiera teoretică, față de 28, cât este acum, și de 24, față de 28, la filiera tehnologică prevede un ordin semnat joi seară de ministrul Educației și publicat în Monitorul Oficial.

Practic modificarea numărului elevilor într-o clasă schimbă semnificativ planurile de școlarizare, iar Inspectoratele Școlare trebuie să facă modificările în baza acestor criterii pentru anul școlar următor.

Conform ordinului semnat de Sorin Mihai Cîmpeanu, numărul de elevi în clasele de început de ciclu în învăţământul liceal cu frecvență zi se va reduce astfel: de la 28 la 24 de elevi în clasă pentru filiera tehnologică și învățământul profesional, inclusiv dual, precum şi pentru filiera vocațională – profil sportiv, teologic, pedagogic şi învățământul liceal de artă și de la de la 28 la 26 de elevi în clasă pentru filiera teoretică.

“Astfel, inspectoratele şcolare vor transmite până la data de 1 februarie 2021 la Ministerul Educaţiei proiectele planurilor de școlarizare revizuite conform noilor reglementări, în vederea fundamentării cifrei de școlarizare pentru învățământul preuniversitar de stat. Această măsură se constituie într-un pas concret în direcția României Educate”, a transmis Ministerul Educației.

La nivelul județului Bistrița-Năsăud măsura este balonul de oxigen așteptat pentru a pune capăt scandalului creat prin tentativa de desființare câte unei clase cu specific unic la cele două licee cu profil vocațional din Bistrița, Corneliu Baba și Liceul de Muzică

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu