Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Reticența față de vaccinarea anti COVID e în scădere. Cum a ajuns managerul Spitalului Judetean la această concluzie

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Atitudinea rezervată față de vaccinul anti Covid nu mai este atât de mare ca la debutul campaniei și scade pe măsură ce tot mai multe persoane se vaccinează și cererea de înscriere pe platforme este crescută, a constatat managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița-Năsăud, Gabriel Lazany, invitat în studioul BEX TV .

El a spus că a primit deja  solicitări pentru a se vaccina din partea unei părți a personalului Spitalului Județean  care nu figura pe listele inițiale ale celor care intenționau să se vaccineze: ”Inițial și din spital au vrut să se vaccineze 575 de angajați. Acum, fiind trecute trei săptămâni de când a început campania de vaccinare, mare parte din personalul văzând că nu a pățit nimeni nimic, deja solicitările din partea celor care au fost rezervați sunt tot mai multe.” Managerul Lazany a dat asigurări la BEX TV că indiferent de etapă, angajații Spitalului care iau decizia să se vaccineze vor putea să o facă: ”  Ce vreau să le transmit este că, indiferent de ce etapă va fi pe rol, personalul din unitățile medicale va fi vaccinat”.

Lazany spune că are suficiente exemple și din alte domenii de activitate că reticența scade pe măsură ce se vaccinează alții: ”Eu v-am dat exemple din Spital, însă exemplele pot continua. Să vă dau exemplu cu o activitate pe care o cunosc pe care o cunosc, desfasurată de familia mea care, din domeniul panificației a carei angajați sunt eligibili în a doua etapă de vaccinare. Ei bine inițial când a întrebat soția mea câți doresc să se vaccineze,  abia 4 au dorit. Acum pe listă sunt 40” a spus Lazany care crede că peste tot se întâmplă așa.

. ”Este un lucru bun pentru că imunizarea de masă se capătă la un procent de 60-70% din totalul populației” a ținut să precizeze Lazany.

Critic cu campania de promovare a vaccinării

Managerul SJU mai spune și că puterea exemplului este foarte importantă și că autoritățile naționale au greșit atunci când au făcut strategia de promovare a campaniei de vaccinare. El crede că presedintele Iohannis ar fi trebuit să fie primul care să se vaccineze, pentru a da un alt impuls întregii campanii și pe acest tipar să continue cu oameni cu notorietate nu să astepte să-i vină rândul: ”Puterea exemplului e foarte mare. În momentul în care persoane care sunt foarte vizibile și au ceva de spus la nivel național dau un exemplu de acest gen, lucrurile se schimbă. Pe mine m-a mirat decizia președintelui țării care a spus că își așteaptă rândul. Trebuia să fie printre primii vaccinați. Când a intrat în campanie Simona Halep și alte persoane cunoscute, lucrurile au alt impact.” . Lazany a mai spus și că nu era cazul ca în clipurile de promovare a a vaccinării să apară persoane cunoscute doar în lumea medicală cum e Beatrice Mahler sau medicul colonel Gheorghiță, ci personalități cunoscută de publicul larg.

Managerul SJU a mai spus la BEX TV că pentru a crea imunitatea de masă într-un timp mai scurt e nevoie de accelerarea procesului de vaccinare și că dincolo de numărul de doze limitat nici strategia nu e cea mai bună :  Procesul de vaccinare, ca să fie eficient, trebuie să fie mult mai accelerat. Din păcate, suntem legați de numărul de doze pe care le furnizează Pfizer. Nu știu de ce cele de la Moderna nu vin pentru că ele au fost avizate de Comisia Europeană. Din declarațiile autorităților centrale aflu că, până în luna septembrie, ar urma să fie vaccinate 10 milioane de persoane în România. Ca să vaccinăm 10 milioane trebuie să ne băgăm un pic în priză că e mult. 10 milioane de persoane vaccinate înseamnă 20 milioane de doze de vaccin. Dacă ne uităm la numărul de zile, vedem cam câte trebuie să facem pe zi, așa că trebuie să intrăm un pic în priză și să ne accelerăm”.

Deocamdată în Bistrița-Năsăud pot fi vaccinate zilnic 180 de persoane prin intermediul a două posturi de vaccinare din Policlinica Bistrița și unul de la Sanovil, cu mult sub capacitățile actuale. Numai Spitalul Județean ar putea vaccina 400 zilnic, a explicat Gabriel Lazany

Urmăriți pe BEX Tv ce a mai spus managerul Gabriel Lazany despre campania de vaccinare:

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Mai oameni buni, NICIODATA POPULATIA N-A FOST IMPOTRIVA VACCINARII , DAR GUVERNUL STIIND CA NU SE VOR PUTEA COMERCIALIZA ATATEA VACCINURI CATA POPULATIE EXISTA, artificial, prezentand in mass-media tot felul de Gica Contra si ” SIOSIOCI ” …, a incercat sa induca intregii populatii ideia ca NOI NU DORIM SA NE VACCINAM , crezand ca astafl, vaccinurile vor ajunge la cantitatea ” subtire ” la care ele vor fi cumparate .
    Nopoi… UITATI CA POPULATIA VREA SA SE VACCINEZE si amu… guvernantii dau in balbaiala…
    In mod normal, ar trebui vaccinati cu prioritate CEI CARE AU CONTACT CU PUBLICUL, indiferent de varsta si profesie, ca aia se contamineaza si implicit aia raspansdesc bolile mai departe , nicidecum batranii, cei care STAU ACASA IZOLATI . Dupa terminarea imunizarii celor care desfasoara activitati publice, n-au decat sa treaca si la cei ” batrani “… ASA AR FI FOST NORMAL, MORAL SI FIRESC SA SE INTAMPLE !
    Ideia ca batranii sunt cei care se imbolnavesc cel mai repede si au gradul cel mai ridicat de decese, este pe fondul batranetii si bolilor de care sufera si ori se vaccineaza ori ba, cine are de ” trecut dincolo… oricum trece ” si vaccinat si ba !

Lasă un comentariu