Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Testele PCR la cerere nu mai pot fi făcute în Spital începând de luni. Managerul SJU a explicat la BEX TV de ce

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Spitalul Județean de Urgență Bistrița nu mai recoltează probe pentru teste RT PCR pentru Covid 19 la cerere, începând de astăzi, aceste analize putând fi recoltate doar în Policlinică. Acestea vor fi procesate însă  în Laboratorul Sopitalului Județean.

Anunțul a fost făcut încă  de săptămâna trecută pe pagina de facebook a managerului Spitalului Județean, Gabriel Lazany. Prezent la BEX TV acesta a explicat că a decis închiderea  punctul de recoltare datorită cererii scăzute pentru teste RT PCR contra cost.

La Spitalul Județean de Urgență am avut amenajate două puncte de recoltare, unul în Spitalul Județean și unul în Policlinică. Pentru că numărul pacienților care vin să se testeze pe bani s-a diminuat foarte mult, am considerat că nu este rentabil pentru spital să păstrăm două puncte de recoltare și în Spital, și la Policlinică. Am luat decizia ca cel de la Spital să-și înceteze activitatea. Noi în continuare vom face testări RT-PCR la cerere pentru populația județului, doar că recoltarea probelor se va face doar în Policlinică”, a explicat Gabriel Lazany într-o emisiune la BEXT TV.

Managerul spune că numărul de solicitări de teste contra cost a fost ridicat în perioada verii. ”Acum nu suntem într-o perioadă a concediilor. Cereri de teste contra cost am avut multe când lumea se deplasa și trebuia să prezinte la ieșirea din țară de un test negativ. Mai mult decât atât, au fost aprobate acum și testele rapide pe bază de antigen care, într-o vreme, trebuiau să fie dublate de RT-PCR. Acum nu mai este nevoie. Acum, dacă rezultatul testului antigen este pozitiv se înregistrează ca atare de către DSP în baza națională În continuare, pacienții simptomatici se pot test gratuit printr-un simplu telefon la medicul de familie care sună la 112 și le face programare pentru recoltare. Nu trebuie să se deplaseze la un centru de recoltare sau la spital pentru lucrul acesta, ci așteaptă liniștit, acasă, rezultatul testului”, a explicat Gabriel Lazany.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu