Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Consilierii județeni și-au desemnat astăzi reprezentanții în ATOP pentru 4 ani. Calitatea de membru ATOP le poate dubla îndemnizațiile

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Consilierii județeni au votat astăzi în ședința lunii ianuarie aleșii pe care-i trimit timp de 4 ani în ATOP, prescurtarea Autorității de Ordine Publică. Poziția este de regulă una intens disputată pentru că membrii ATOP primesc o îndemnizație lunară care o poate dubla pe cea de consilier județean.

Lucrurile au mers ca unse în ședința online de astăzi, pentru că lista fusese deja tranșată în culise și în ședințele de comisii. Potrivit împărțelii, PSD și aliații cu care au candidat pe liste  au primit 3 locuri în ATOP (2 PSD, unul Pro România) PNL două poziții iar noii aliați, cei de la PMP au primit  funcția de președinte a comisiei. De la PMP președintele ATOP e cel de-al doilea consilier județean al partidului, Augustin Florinel Filipoiu, pentru că primul pe listă, Kecskes Simionca TiberiuCiprian a ajuns vicepreședinte al Consiliului.

Noua lista a membrilor ATOP din Consiliul Judetean deschisă de Filipoiu (PMP) este continuată de membrii PSD: Emil Lăcătuș ( care nu e la prima nominalizare), Maria Ulecan ( al doilea mandat în ATOP) Florin Grigore Gales (ProRomânia), Calo Viorica (PNL) și Samuel Coman (PNL). DIn ATOP mai fac parte sefii institutiilor de ordine publică, subprefectul dar și reprezentanți desemnați ai comunității.

Cât primeste indemnizație un membru ATOP

Membrii ATOP  primesc îndemnizatii de sedință, proportional cu numarul  la care participă, iar cuantumul acestora nu poate depăși indemnizația lunară a unui consilier judetean. Deci practic dublează îndemnizația de consilier. Acesta este cel puțin reglementarea în vigoare inclusiv în 2021. Un consilier judetean la rândul lui primeste lunar o indemnizatie reprezentand 10 % din cea presedintelui de Consiliu, care era în martie 2019 de peste 18 000 de lei impozabili. Anul trecut ATOP a ținut 9 sedințe din ianuarie până în septembrie, luna alegerilor locale.

Sedința de astăzi, prima din acest an  a fost online, insa publicul a putut urmări pe pagina de facebook a Consiliului Judetean Bistrița-Năsăud doar ceea ce spune presedintele Radu Moldovan, singura imagine disponibilă fiind cea a unei camere fixată  pe șeful CJ, o practică folosită de când Consiliul Județean nu se poate întruni fizic.

 

 

Share.

About Author

Un comentariu

  1. A dica, sa intelegem noi, ca de astazi inainte ” astia ” vor face ordine si securitate publica , luandu-le competenta fortelor abilitate in acest sens ? Sau… ” fortele abilitate ” cu munca … si astia doar cu ” indemnizatiile ” !

Lasă un comentariu