Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Trei focare noi de pestă porcină au apărut într-o comună din județ. Primarul a dat în această noapte vestea pe facebook

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Trei noi focare de pestă porcină africană au fost depistate în tot atâtea gospodării din localitățile Bața și Vița, din comuna Nușeni , după ce primele cazuri  de pestă la porci domestici au apărut în alte gospodarii din același UAT la începutul anului.

Primarul Ioan Mureșan este cel care a făcut anunțul pe facebook, miercuri noaptea:

”Azi vin cu vești triste pentru fermierii din comuna noastră. După cum probabil ați aflat, s-a confirmat un focar de pestă porcină in localitatea Nușeni. Din păcate, din cauza nerespectării de către cetățeni a dispozițiilor DSVSA, au apărut alte trei focare in Vița și Beudiu” a scris primarul Mureșan.

Primarul le-a cerut locuitorilor din Nușeni să respecte măsurile Direcției Sanitar Veterinare pentru a limita răspândirea temutului virus: ”Am marea rugăminte să respectați dispozițiile DSVSA pentru a limita răspândirea pestei porcine și să depășim cu bine această situație nedorita. Sunt câteva măsuri care sunt foarte ușor de respectat și vă rog să nu le ignorați!” a mai scris Muresan.

Citeste și:

Focarul de pestă porcină africană a ajuns de la mistreți și la porcii domestici. A fost depistat într-o gospodărie din Nușeni

Share.

About Author

Lasă un comentariu