Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

S-a decis aseară: prefectul de Bistrița-Năsăud rămâne la PNL. Subprefecții vor fi de la USR și UDMR

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Funcția de prefect al județului Bistrița-Năsăud rămâne la Partidul Național Liberal, au decis liderii coaliției de guvernare aseară în cadrul negocierilor pentru împărțirea funcțiilor de prefect și subprefect. Titularul funcției va rămâne tot Stelian Dolha, confirmă surse din Partidul Național Liberal.

Funcțiile de subprefect, pentru că județul va avea de aici înainte  două funcții de subprefect, vor fi ocupate de un reprezentant al UDMR și un altul de la USR. Interesant este ca USR-PLUS a decis în aceeași sedință a coaliției ce funcții de prefect și subprefect vor obține fiecare dintre partide.  Presedintele PLUS Bistrița-Năsăud Lorant Sas a confirmat pentru Bistrita Express că funcția de subprefect va fi ocupată de un membru USR. Potrivit unor surse din USR Bistrița-Năsăud un tânăr de 28 de ani, Paul Mihai Danci ar fi una dintre opțiuni pentru funcția de subprefect. Alte surse vorbesc însă de fostul deputat Cristina Iurișniți.

Ce a negociat coaliția

PNL și-a  adjudecat 22 de funcții de prefect în cadrul negocierilor de ieri. este vorba de Sibiu, Alba, Mureș, Bihor , Constanța, Prahova, Ilfov, Brașov,  Hunedoara, Caraș Severin,  Călărași, Olt, Dâmbovița,  Dolj,  Mehedinți, Teleorman, Giurgiu,  Vrancea, Iași, Neamț, Botoșani, potrivit G4 Media.

Prefectura Cluj a revenit UDMR, la fel și Arad Sălaj, Satu Mare și Covasna. PLUS  va numi prefect în București, Tulcea, Vaslui, Buzău, Harghita iar USR în  Timiș, Bacău, Maramureș, Suceava, Argeș, Galați, Brăila, Gorj, Ialomița.

În județele în care USR-PLUS nu a obținut mandate de prefecți, va avea câte o poziție de subprefect iar UDMR o altă funcție de subprefect.

Share.

About Author

2 comentarii

  1. Balan Marius -Horea în

    Ma bucur sa citesc o asemenea stire. Mult succes d-le prefect STELIAN DOLHA. Sa le transmit cititorilor ca am fost de cateva ori in biroul d-vs, si de fiecare data m-ati primit cu multa rabdare si interes sa aflati de la mine cum stau lucrurile in privinta starii Mediului in BN. Pasul doi este sa le si rezolvam imreuna. Va Multumesc !

  2. Marele perdant la împărțirea funcțiilor de prefect este PNL, chiar dacă va avea va avea prefecţi in 23 de județe. Câstigătorul este UDMR care desi are alocate doar 5 posturi de prefect, a reusit să pună mâna pe 5 judete importante precum Cluj, Sălaj, Satu-Mare, Arad și Covasna. Chiar dacă aparent doar Clujul si Aradul par a fi importante nu trebuie trecut cu vederea că Satu-Mare si Sălaj fac parte din vechiul „Partium regni Hungariae”, la care UDMR ține la fel de mult ca si la „Tinutul Secuiesc”.
    Intre câstigători se află si USR- PLUS cu 14 judete incluzând si municipiul București.

Lasă un comentariu