Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Politician bistrițean: ”Mexicul a decis să construiască un zid care să îl separe de România”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

După ce zeci de români, majoritatea turiști  au fost și sunt încă reținuți fără explicații  de autoritățile mexicane pe aeroporturile din Cancun și Mexico City, reacțiile față de modul în care gestionează Ministerul de Externe situația nu încetează să apară.

Printre acestea cea a presedintelui PMP Bistrița-Năsăud, fost deputat Ionuț Simionca, fost rezident în Statele Unite. Simionca scrie într-o postare pe facebook că ministrul de externe Bogdan Aurescu ar trebui sa demisioneze după ce nu a fost în stare să aibă reacție vehementă la ce li s-a întâmplat turiștilor români: ”După ce zidul dintre SUA și Mexic a rămas o himeră în imaginația fostului Președinte al SUA, Donald Trump, Mexicul a decis să construiască un zid care să îl separe de România”, scrie Simionca.

El se arată indignat de ceeae ce li se întâmplă românilor în Mexic: ”Sunt indignat de sechestrarea turiștilor români pe aeroporturile din Mexico City și Cancun și de tratamentul inacceptabil la care au fost supuși aceștia. În același timp, consider că statul român, prin Ambasada României la Ciudat de Mexico și Ministerul Afacerilor Externe, nu și-a făcut datoria față de românii aflați la nevoie.Un stat puternic este cel care reușește să își apere cetățenii, oriunde în lume se află aceștia. Pentru reacția anemică față de expulzarea fără temei din Mexic a românilor plecați în vacanță, ministrul Bogdan Aurescu ar trebui să își prezinte demisia” a scris fostul deputat.

 

Share.

About Author

2 comentarii

  1. Balan Marius -Horea în

    Draga IONUT SIMIONCA ! Lasa tu istericalele in seama lui (sosoca) cea viteaza. Tu nu ai fost rezident in MEXICUL salbatec sa sti cam ce au eia in cap. Din cate stiu ai trait o vreme in SUA. Foarte frumos. Insa sa ceri o demisie unui diplomat de cariera care a adus si negociat pt. Romania teritoriu nou in proprietate si drept de exploatare in PLATOUL CONTINENTAL MAREA NEAGRA nu e putin lucru. La ora actuala nu avem ministru de externe mai bun ca domnul AURASCU. Aseara la toate televiziunile nationale se vorbea clar de reactia dura chiar al ministrului AURASCU. Cum vine asta acuma ce ceri tu nu pusca.? Ori iti doresti vreo numire de FUFA (barmanita) ca tantica aia de la Apele Romane din Moldova numita pe linie de partid si care nu stie ca debitul apei se masoara in MC pe secunda.Iti amintesc dragul meu ce se mai spunea aseara la stiri. Or fi avand ceva Mexicul cu noi, dupa ce CIA si serv. lor secrete sunt ingrozite de banda cea mai periculoasa si bogata si influenta condusa de romani si care se ocupa cu clonarea cardurilor si este foarte de temut, golind cardurile mexicanilor si turistilor americani. Cand au sesizat cei de pe aeroport ca intra 200 de romani odata normal ca in aceste situatii li s-a parut ciudat. Discxutabil este doar metoda de lipsire de libertate si altele facute de serv. mexicane. Insa sa fie de vina ditamai ministru de Externe pt. cele descrise la stiri, mai e cale lunga. Nenea Balan iti transmite ca incepi sa uiti cum arata politica eleganta. PACAT !

  2. Lasa sa-si bata joc de ei, ca nu s-au dus acolo sarantocii in nici un caz. Pe banii lor s-au dus, ii mananca-n c*r si nu pot sta acasa, no tot pe banii lor n-au decat sa se si intoarca inapoi ! Terminati odata sa mai tot trimiteti avioane , pe banii nostri publici tupa toti nesabuitii care mai ales in aceasta pandemie, nu pot sta acasa . Sunt destule locuri si in Romania, unde sa isi cheltuie banii dacai-i au in excedent !

Lasă un comentariu