Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

USR Bistrița-Năsăud are alegeri interne în această săptămână. Candidatul de la Senat al partidului intră în cursa pentru presedinte

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Organizația județeană a USR Bistrița-Năsăud are alegeri interne la sfârșitul acestei săptămâni după ce conducerii județene i-a expirat mandatul.

În cursa pentru funcția de președinte județean, ocupată până acum de Lorand Toth, cel care a pierdut în noiembrie după contestații, nominalizarea pentru prima poziție de pe lista alianței  USR-PLUS la deputați a intrat candidatul de la Senat, năsăudeanul Emilian Gabor. De altfel el și-a anunțat pe facebook intenția de a candida pentru președinția județeană la alegerile programate în 13-14 februarie.

Gabor care este președintele organizației Năsăud a USR și consilier local al partidului este membru fondator al formațiunii și a activat încă din perioada grupului de inițiativă din 2016.

”Am participat la toate campaniile și evenimentele din viața partidului nostru. Am coordonat campania electorală locală în Năsăud, în septembrie 2020, obținând, în cadrul Alianței PNL-USR-PLUS, cel mai bun rezultat din județ. Am candidat pe prima poziție pe lista Alianței USR PLUS pentru Senat, unde am obținut peste 8% din voturi, rezultatul cel mai bun din istoria participării noastre la alegeri parlamentare, care, de asemenea, reprezintă aproape dublarea scorului procentual politic, pe județ, obținut la alegerile locale, din urmă cu două luni” scrie Gabor pe facebook.

Emilian Gabor a făcut tandem cu președintele PLUS BN, Lorant Sas la ultimele alegeri și are o relație bună cu actualul deputat al alianței. În susținerea candidaturii sale Gabor vorbeste voalat si despre eșecul de la locale când USR-Plus, cu Lorand Toth cap de listă nu a reușit să intre în Consiliul Judetean: ”Voi fi, în primul rând, președintele tuturor useriștilor, indiferent de opțiunea lor de vot. Scopul meu și al vostru va fi cel de a performa la viitoarele alegeri, în special cele locale, unde îmi doresc să devenim parte din guvernarea județului și să conducem cât mai multe primării. Voi munci, cot la cot, împreună cu toți cei care vor dori să mi se alăture” a mai scris Gabor.

Nu e clar în acest moment dacă Lorand Toth va mai candida pentru funcția de președinte, însă în culisele partidului se vorbește despre o candidatură a consilierului local bistrițean  Nicolae Pavelean la prima funcție din filiala judeteană.

Foto: Emilian Gabor (dreapta) alaturi de cei doi copresedinti USR-PLUS, Dan Barna și Dacian Ciolos în 2019

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu