Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Municipalitatea Bistrița deschide un centru de vaccinare la sediul SVSU. Becleanul pregăteste un altul, Năsăudul mai așteaptă

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Primăria Bistrița a deschis un centru de vaccinare la Serviciu Voluntar pentru Situații de Urgență, pe strada Dobrogeanu Gherea, care va fi operațional de luni,15 februarie, odată ce platforma de vaccinare se va redeschide.
În noul centru, în care vor lucra asistente din cabinetele medicilor de familie, supervizate de medici bistrițeni urmează să fie făcute imunizări cu vaccinul AstraZeneca, a anunțat primarul Ioan Turc pe facebook. Primarul Bistriței  a vizitat astăzi centrul SVSU pentru care municipalitatea a pus la dispoziție suportul material și s-a asigurat că serviciile de imunizare sunt disponibile într-un flux continuu de la ora 08.00 și până la 20.00, de luni până sâmbătă. ” Am discutat cu medici de familie si am găsit sprijin, avem un portofoliu de personal asigurat” a spus primarul Turc .
Conform unui OUG personalul din centrele de vaccinare locale încheie contracte cu primăriile, însă plata se asigura de la bugetul de stat prin DSP.
În centrul de vaccinare al Primăriei Bistrița vor fi imunizate persoanele care se înscriu pe platforma de vaccinare începând de mâine, 10 februarie, însă pentru că e vorba de vaccinul Astra Zeneca, recomandat doar pentru categoria de vârstă 18-55 de ani pot fi imunizați doar bolnavi cronici sau persoane din asa numitele categorii esențiale cu vârsta până în 55 de ani.
Năsăudul n-are încă centru de vaccinare în lipsa personalului. Becleanul e în linie dreaptă
Deocamdată singurul centru de imunizare din afara Bistriței va fi deschis la Beclean începând din 15 februarie si va fi tot un centru de administrare pentru vaccinul AstraZeneca, adică pentru persoane sub 55 de ani.  Cu câteva zile înaintea deschiderii, autoritățile locale au schimbat locația și în loc de vechea grădiniță s-a preferat curtea Spitalului Orășenesc, acolo unde au instalat containere cu toate dotările pentru care se asteaptă avizul DSP.
Năsăudul nu poate deschide încă un centru de vaccinare pentru că acolo, potrivit surselor din DSP nu e încă rezolvată problema personalului medical.
Share.

About Author

Lasă un comentariu