Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Primul centru de vaccinare de la Beclean va fi deschis în containere speciale în curtea Spitalului Orășenesc. Deocamdată vor fi imunizate persoane sub 55 de ani

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Primul centru de vaccinare din afara municipiului Bistrița va fi deschis în zona Spitalului Orășenesc din Beclean, în containere special amenajate și va fi funcțional din 15 februarie.

Inițial centrul de vaccinare din Beclean a fost autorizat să funcționeze  la etajul unei grădinițe, însă revenirea copiilor la școală din 8 februarie a schimbat planurile autorităților. Primarul Nicolae Moldovan a explicat pentru Bistrița Express că centrul de vaccinare va fi deschis până la urmă în containere amenajate în curtea Spitalului Orășenesc si că până joi o să obțină și toate autorizările inclusiv cele de la Centrul Național de Vaccinare, pentru care face demersuri DSP: ” Am decis că este mai bine așa, chiar dacă la etajul grădiniței personalul și cei care urmau să se vaccineze  nu s-ar fi intersectat cu copiii care au clasele la parter. Am decis ca pentru siguranța tuturor e mai bine să deschidem la Spital. Acolo inclusiv asistentele și medicii care vor lucra suplimentar în centrul de vaccinare se simt mult mai confortabil.” a explicat primarul Moldovan.

El a mai spus si că personalul, asistente si medici este pregatit încă de la începutul lunii, că toată dotarea este pregătită și că din punctul său de vedere, daca vin si aprobările, centrul de vaccinare pentru care se pot face progrămari de mâine, 10 februarie, va fi funcțional de luni, 15 februarie.

Potrivit DSP Bistrița-Năsăud la Beclean se vor face pentru început imunizări cu vaccinul AstraZeneca, cel care este disponibil în întreaga țara din 15 februarie. Acest vaccin este recomandat, au decis autoritățile medicale românești, doar persoanelor între 18 si 55 de ani deoarece nu există încă suficiente studii clinice  pentru cei trecuți de această vârstă. În această situație vaccinul este disponibil pentru bolnavii cronici sub 55 de ani si pentru personalul din categoriile esențiale, pentru care platforma de programare a fost blocată în ultimele săptămâni.

Pentru vârstnicii peste 65 de ani care n-au reușit să facă încă o programare, platformele se redeschid din 1 martie. Cei deja programați sunt vaccinați în cele trei centre din Bistrița cu vaccinurile Pfizer si Moderna. Din luna martie în Bistrița-Năsăud ar urma să se deschidă două noi centre, la Năsăud și Prundu-Bârgăului, în care  cel mai probabil va fi administrat vaccinul Pfizer, potrivit informațiilor furnizate de directorul DSP Anca Andrițoiu.

Share.

Lasă un comentariu