Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Au mai apărut locuri în platforma de vaccinare la Bistrița după ce aseară erau zero locuri. Și la Beclean sunt în plus. Ce s-a întâmplat

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

UPDATE, ora10, 00

Locurile de programare în platformă pentru Bistrița s-au upgradat în această dimineață cu încă 54 disponibile după ce aseară nu mai era niciunul. Și la Beclean numărul locurilor disponibile a crescut cu încă 100. ” au fost situații când angajatorii au programat angajații, e vorba de domeniile esențiale dar au omis sa-i anunțe. Oamenii n-au stiut că sunt programați și nu s-au vaccinat. Acele locuri au fost reprogramate, a explicat pentru Bistrița Express ce s-a întâmplat directorul DSP,  Anca Andrițoiu. Fenomenul nu s-a petrecut și la Gherla și Dej, orase care au rămas fără locuri disponibile în centrele de vaccinare

Stirea inițială, marți seara: Bistrițenii din etapa a 2-a de vaccinare care nu s-au programat încă nu mai găsesc locuri disponibile în centrul de la SVSU Bistrița, însă se pot programa în continuare pentru centrul de la Beclean, acolo unde sunt libere 747 de locuri.

Platforma de vaccinare arată marți seara că nu mai există locuri disponibile în centrul de pe Dobrogeanu Gherea, deschis luni, acolo unde se fac imunizari cu vaccinul Oxford Astra Zeneca, recomandat deocamdată doar segmentului de vârstă 18-55 de ani  Aici au fost programate câte 60 de persoane zilnic până în 15 martie, cu rapelul la începutul lunii mai. Vaccinări programate chiar și cu o lună înainte se fac și în cele două centre ale Policlinicii Bistrița, acolo unde se imunizează cu vaccinul Moderna, dar și în centrul Sanovil. 

La Beclean  noul centru deschis luni  în curtea Spitalului Orășenesc este deocamdată  centru doar pentru vaccinul Astra Zeneca, care vizează doar grupa de vârstă 18-55 de ani, faza a 2-a adica bolnavi cronici și persoane din categoriile esențiale.

După ce locurile s-au epuizat rapid atât în Bistrița cât și în Dej și Gherla Centrul de la Beclean este singurul opțiune de programare  pe o rază de 100 de kilometri la care pot apela doritorii care întrunesc condițiile.

Potrivit directorului DSP Bistrița-Năsăud Anca Andrițoiu platforma se va redeschide pentru programări pentru vârstnici dar și alte categorii din a 2-a etapă pentru o nouă tranșă de vaccinuri Pfizer cel mai probabil  la începutul lunii martie, cam cu o saptămână înainte de începerea vaccinării.

Share.

About Author

Lasă un comentariu