Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Cum vrea să reformeze premierul administrația publică. Funcțiile de conducere vor avea mandat limitat cu evaluare la jumătatea perioadei

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Directorii și alți șefi din administrația centrală și locală nu vor mai deține funcțiile până la pensionare și ar putea avea mandate limitate de 6 ani, cu evaluare la jumătatea perioadei.

Premierul Florin Cîțu a anunțat joi seară la Digi 24 că la ședința de luni a coaliției le va propune liderilor partidelor de guvernare adoptarea unei măsuri menită să reformeze  administrația publică,  prin limitare funcțiilor de conducere atât la nivel central, cât și în administrația local pe mandate de maximum 6 ani și evaluare la 3 ani.  ”Voi propune luni în coaliție ca în administrația publică locală și centrală anumite funcții de conducere să fie pe mandat de maximum 6 ani. La 3 ani se face o reînnoire cu evaluare, exact cum se întâmplă în toate țările civilizate”, a anunțat prim-ministru.

El a vorbit și despre rotați între departamente: ”Aș vrea să facem și rotație: după două mandate să te muți la alt departament. Trebuie să avem funcționari publici performanți”, a mai precizat șeful guvernului.

Share.

About Author

Lasă un comentariu