Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Avocatul salvat în extremis duminică în Colibița după ce a căzut sub un pod de gheață le mulțumește salvatorilor săi. Cine este medicul care l-a salvat și cât de dramatic a fost

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

O poveste incredibilă, de cumpănă între viață și moarte petrecută în acest weekend în  Colibița  i-a avut drept protagoniști pe un cunoscut avocat clujean si un cuplu de medici clujeni, ambii cadre didactice universitare.

Un cunoscut avocat clujean, Ciprian Păun a fost salvat în extremis după ce a alunecat sâmbătă  sub un pod de gheață în Colibița, într-un pârău din zona Mița pe când încerca să-și scoată din apă copilul căzut accidental. Ciprian Păun a reușit să-și salveze băiatul, însă a alunecat la rândul lui cu capul sub un bloc de gheață. A fost scos din apă în stop cardiorespirator de prieteni, după minute bune în care au căutat și găsit un târnăcop cu care l-au eliberat din strânsoarea gheții. Tot prietenii între care se aflau doi medici renumiți din Cluj, soț-soție l-au readus la viață, după o resuscitare cu mâinile goale.

De pe  patul de spital, din Cluj avocatul Ciprian Păun le-a mulțumit astăzi pe facebook tuturor celor care l-au salvat. ” Update- pentru ca mă întreabă tot mai multa lume cine este medicul care m-a salvat, vă pot spune ca este parte a echipei de prieteni care m-au salvat. Sunt doi de fapt – Este un chirurg de renume si cadru didactic la UMF- dr.Adrian Bartos si sotia lui tot cadru didactic si medic celebru Dana Bartos! Prietenii mei sunt eroii salvatori si medicii de pe Smurd si ambulanta , de la UPU si Institutul Inimii. Mai este un prieten bun din sistemul medical care a dat totul pentru mine si a coordonat operațiunea de transfer! Il pup si ii multumesc!” a scris avocatul .

El a postat și un articol dintr-o publicație clujeană în care salvatorul său, medicul chirurg povestea cât de dramatică a fost întâmplarea de la Colibița, unde se aflau pentru un weekend de relaxare. Ciprian Păun a scris: ”Un prieten adevarat si un profesionist de exceptie! Un om modest al cărui prieten sunt onorat că sunt! El nu e erou pentru că m-a salvat pe mine, ci pentru că salvează lunar zeci de oameni de la moarte! ”.

La rândul său doctorul Bartoș, intervievat de o publicație din Cluj, Foaia Transilvană a spus că adevăratul erou este de fapt prietenul său care a sărit în apă sa-si salveze copilul : ”Erou nu sunt eu. Erou este Ciprian Păun El a sărit fără să ezite după copilul lui. Era un pod de gheață, a alunecat copilul, s-a rupt gheața, și a căzut. Ciprian a sărit imediat în apă și a salvat copilul”,

Acesta a relatat că pe avocat l-a tras curentul de apă sub gheață. ”A fost momentul cheie. S-a mobilizat toată lumea. El nu putea fi tras afară pentru că era prins sub gheață. Am spart gheața cu un târnăcop. Toate au fost divine. Nu peste tot găsesti un târnăcop, aruncat așa. Și noi am găsit unul. Am spart gheața și l-am scos afară. Era în stop cardio respirator prin înec. Am început resuscitarea chiar pe mal, acolo, era o suprafață de gheață mai plată. Estimez că a durat două minute timpul de resuscitare. A stat cu capul sub blocul de gheață minute bune”, a relata pentru Foaia Transilvană medicul salvator .

Sursa foto: facebook

Citeste stirea inițială:

Salvare miraculoasă la Colibița: un bărbat căzut într-un pârău a fost resuscitat de un medic aflat în timpul liber

Share.

About Author

Lasă un comentariu