Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Luni se va lua decizia în privința vaccinării prioritare a profesorilor. Aceștia nu vor mai trebui să aștepte programarea în platformă

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ministrul Educației Sorin Câmpeanu a anunțat duminică pe facebook că este posibil ca vaccinarea prioritară a personalului din învățământ să debuteze de săptămâna aceasta și că listele nominale vor fi transmise prin intermediul Inspectoratelor Școlare.

O decizie se va lua în cursul zilei de mâine (nn.luni) și va fi anunțată de CNACV. Pentru programare, va trebui ca fiecare ISJ și fiecare universitate să furnizeze cât mai rapid către DSP listele nominale cu personalul din învățământ care dorește să se vaccineze în aceste centre dedicate (grupat în funcție de vârstă, sub și peste 55 ani)” a scris Sorin Câmpeanu: Vârsta de  sub si peste 55 de ani trebuie precizată tocmai pentru tipul vaccinului: AstraZeneca(sub 55 de ani) sau Pfizer, cele două seruri care vor fi disponibile în următoarele săptămâni în țara noastră.

Ministrul a dat și alte detalii pe facebook: ”  Operațiunea va dura cca. o săptămâna. Locațiile centrelor locale de vaccinare prioritară a personalului din învățământ sunt deja cunoscute (spre exemplu, pentru București, se are în vedere organizarea a 22 de linii de vaccinare în complexul ROMEXPO). Până acum s-au vaccinat 42.000 angajați ai sistemului de învățământ, din care 21.000 au făcut și rapelul.” 

La rândul său Valeriu Gheorghiță, presedintele Comitetului Național de vaccinare a declarat zilele trecute că pentru vaccinarea personalului  din învățământ înscrierea se va face direct prin listele transmise de inspectorate și nu prin intermediul platformei, pentru a urgenta procedura.

”Noi ne dorim ca într-o săptămână să putem finaliza vaccinarea personalului din învățământ. Vorbim de aproximativ 60.000 de persoane, în afara celor care sunt deja vaccinate sau programate. Luni avem ultima evaluare, finalizăm procedurile”, a spus Gheorghiță la Digi 24.

Î

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu