Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Fostul președinte județean al USR, Lorand Toth este nominalizarea partidului pentru funcția de subprefect. A iesit primul într-o competiție cu alți 5 candidați

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

USR Bistrița-Năsăud l-a nominalizat pe fostul președinte judetean, Lorand Toth  în funcția de subprefect, obținută la nivel central în urma negocierilor între partidele din coaliția de guvernare.

Decizia s-a luat în cursul serii de ieri, prin vot,  la nivelul biroului județean al filiale, a confirmat pentru Bistrița Express viceprimarul Călin Stan. Lorand Toth, 37 de ani, de profesie inginer este  absolvent al Universității Tehnice din Cluj. A fost patru ani presedintele filialei județene a USR, funcție în care a avut relativ puține apariții în spațiul public. Toth a candidat pentru Consiliul Judetean în alegerile locale, însă partidul n-a intrat în deliberativul județean. El  a ratat la mustață și nominalizarea pentru Parlament. Deși a fost desemnat inițial candidatul pentru prima poziție de la Camera Deputaților, cea care s-a dovedit și eligibilă, a ajuns pe locul al 3-lea a listelor, după contestațiile făcute și admise la nivelul central al USR-Plus, iar locul a fost ocupat de presedintele PLUS, Lorant Sas, cel care este și deputat.

Competiție internă cu 6 candidați 

La două săptămâni  după ce președinte judetean a fost ales viceprimarul Călin Stan, filiala l-a nominalizat pe Lorand Toth subprefect. Colegii din Biroul judetean l-au ales dintre șase candidați între care s-au numărat  fostul deputat Cristina Iurișniți, fostul candidat de la Sângeorz Bai, Stelian Strugariu, Cristina Călugăr, candidat la Primăria Budacul de Jos și alți doi candidați din filiala Bistrița-Năsăud.

Judetul Bistrița-Năsăud va avea doi subprefecți, pe presedintele UDMR, Decsei Attila și pe Toth. Prefect va rămâne liberalul Stelian Dolha, confirmat la începutul acestei săptămâni de Biroul Permanent Național al PNL.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu