Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Comuna Ciceu Giurgești e oficial în carantină. O petrecere e la originea numărului mare de infectări

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

 

 

 

 

 

 

Comuna Ciceu Giurgești este în carantină începând de sâmbătă dimineața de la ora 6,00, a anunțat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrita-Năsăud după apariția în Monitorul Oficial al ordinului de carantinare semnat de Raed Arafat.

Carantina pentru comuna cu doi sate și mai puțin de 1500 de locuitori înseamnă iesire si intrare doar cu declarații speciale și circulație între orele 7,00-22,00 doar cu motive întemeiate, adică procurarea alimentelor, deplasare spre locul de munca, medic. Cele două școli și grădinițe merg deja de câteva zile în scenariu exclusiv online.

Rata de infectare care a dus la impunerea carantinei în cele două localități devenite comună în 2002 a fost de 10,85 la mia de locuitori. Originea infectarilor ar fi, potrivit informațiilor furnizate de prefectul Stelian Dolha  o petrecere privată organizată de un localnic, care s-a dovedit o sursa rapida de infectare a mai multor familii din Ciceu Giurgești.

Cum arată ordinul de carantinare, ce măsuri trebuie sa respecte localnicii și de unde își pot procura modele de declarații:

Share.

About Author

Lasă un comentariu