Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Centrele de vaccinare de la Năsăud și Prundu Bargaului au programari până în 21 martie

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Centrele de vaccinare de la Prundu Bârgaului si Năsăud  care vor fi deschise din 1 martie pentru vaccinarea vârstnicilor peste 65 de ani și a bolnavilor cronici și-au epuizat rapid locurile sâmbătă, până în data de 21 martie.

La miezul nopții platforma de vaccinare a mai afisat câteva locuri libere pentru imunizarea cu serul Pfizer, după ce aproape întreaga zi a afisat zero locuri în cele două noi centre. Cei care au accesat platforma după miezul nopții au mai găsit locuri duminică, 21 martie, cu rapelul în 11 aprilie. Centrul de Năsăud afișa 41 de locuri iar centrul de la Prundu Bârgaului  57 de locuri (foto). Dimineață însă și aceste locuri din 21 martie fuseseră ocupate.

Cele două centre care deschid în 1 martie și-au epuizat atât de repede locurile, 60 zilnic, din cauza cererii foarte mari pentru înscrierea seniorilor  peste 65 de ani pentru care platforma a fost blocată trei saptămâni din cauza lipsei dozelor vaccinului Pfizer, companie care nu a aprovizionat conform contractului asumat inițial.

De la anunțul inițial care a venit vineri că se pot face programări pentru seniorii trecuți de 65 de ani a început o adevarată cursă pentru cei care asteptau de multă vreme sa e programeze sau să-și programeze părinții. ”Eu am reușit sâmbătă dimineața pe la ora 7,00, sa-mi programez mama, după ce am pazit deschiderea platformei toata seara de vineri. Mama mea, educatoare pensionară e din Bistrița, însă am programat-o la Prundu Bârgaului, pentru ca acolo era cel mai aproape centru” si-a povestit pentru Bistrița Express experiența cu înscrierea la vaccinare a părinților o profesoara din Bucuresti.

Judetul Bistrița-Năsăud mai are disponibile locuri la vaccinare și la Beclean, peste 700, însă pentru că este centru de vaccinare cu serul Oxford Astra Zeneca, recomandat doar celor până în 55 de ani cererea nu a fost foarte mare. La Bistrița în schimb, la centrul SVSU, unde se vaccineaza tot cu Astra Zeneca locurile sunt epuizate.

Share.

About Author

Lasă un comentariu