Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Cum va funcționa înscrierea cu listă de așteptare pentru vaccinare

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Din 15 martie orice persoană care se înscrie în platformă de vaccinare va trece direct în listă de așteptare, a anunțat colonelul Gheorghiță, președintele Comitetului Național de Vaccinare. Înscrierea și programarea efectivă se vor face prin această listă de așteptare.

Colonelul Valeriu Gheorghiță a explicat astăzi și că fiecare persoană va ști câte persoane se află înaintea ei la un centru. ”Va putea migra la alt centru, dar va trebui să se șteargă din lista de așteptare pe care este…Când își face cont, fiecare persoană își alege un centru de vaccinare și intră pe lista de așteptare a acelui centru de vaccinare. Fiecare centru de vaccinare are lista de așteptare proprie și fiecare persoană va putea vedea câte persoane sunt în față” a precizat acesta.

Nu se poate opta pentru tipul de vaccin

Nicio persoană nu va putea opta pentru un vaccin anume, a explicat presedintele Centrulu Național de Vaccinare. ” Vor fi centre monovaccin, majoritatea vor fi de la BioNTech/Pfizer pentru că e cea mai largă categorie de vârstă și cele mai multe doze disponibile, urmate de AstraZeneca și Moderna. Distribuirea vaccinurilor pe centre va fi în funcție de structura populației pe categorii de vârstă din fiecare județ.În funcție de tipul și de data rapelului, persoana respectivă va putea intui tipul de vaccin. Nu va ști ce vaccin este la fiecare centru. În nicio țară persoanele nu pot opta pentru un anumit tip de vaccin.

Sunt peste un milion de persoane care și-au făcut cont pe platformă, dar nu s-au putut programa până la acest moment.

Share.

About Author

Lasă un comentariu