Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Diana Morar anunță că Monitorul Oficial va putea fi accesat gratuit în variantă online. Proiectul a fost votat

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Deputaatul Diana Morar a anunțat pe pagina da de facebook   că a votat proiectul de lege care va permite accesul gratuit la Monitorul Oficial pe suport electronic. e un pas important . Inițiativa legislativă ba pune capăt unui lung sir de nemulțumiri legate de caracterul platit al unui instrument esențial.

PNL sustine și am votat în Camera Deputaților, for decizional, un proiect de lege prin care se instituie gratuitatea accesului la formatul electronic al Monitorului Oficial al României – document portabil, fără filigran sau inscripții suplimentare formatului tipărit, accesibil pentru citire, căutare, salvare, distribuire și imprimare de către orice utilizator. În prezent, platforma blochează aceste opțiuni și chiar citirea facilă a documentelor, mai multe opțiuni fiind disponibile doar în varianta cu plată. Pentru că accesul la actele normative publicate în Monitorul Oficial online trebuie să fie liber și neîngrădit, nu să reprezinte doar vizualizarea unor pagini scanate, proiectul de lege prevede următoarele:

De aici înainte, anunță deputatul bistrițean, doar Formatul tipărit este pus la dispoziția tuturor utilizatorilor contra cost: ”Formatul electronic al Monitorului Oficial al României, Partea I și a II-a, este disponibil în mod gratuit și liber, permanent. Formatul electronic gratuit și liber este de document portabil, fără filigran sau inscripții suplimentare formatului tipărit; acesta devine accesibil tuturor utilizatorilor în aceeași zi cu publicarea, inclusiv pentru căutare, salvare, distribuire și imprimare” a transmis pe facebook deputatul Diana Morar.

 

Share.

Lasă un comentariu