Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Fostii parlamentari primesc prin Posta înștiințarea că-și iau adio de la pensia specială

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Fostii deputați, beneficiari de pensie specială vor primi înștiințări prin postă de la Camera Deputaților că nu mai beneficiază de această formă de îndemnizație.

Deputații au fost informați de secretarul general al Camerei, George Dumitrică cum va funcționa procedura de sistare și câți foști rămân fără banii. Dintre 575 de pensionari speciali, 5 ar fi urmat sa ia îndemnizația specială din 1 martie : ”„La data de 1 martie 2021, la nivelul Camerei Deputaţilor, sunt un număr de 580 de beneficiari de indemnizaţii pentru limită de vârstă, acordate în conformitate cu prevederile Legii 96/20026 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor. (…) Dintre aceştia, 575 de indemnizaţii sunt în plată, iar pentru 5 persoane drepturile au fost stabilite începând cu data de 1 martie 2021” precizează un raport prezentat în Camera deputaților.

”Pentru punerea în aplicare a Legii 7/2021, încetarea plăţii indemnizaţiei pentru limită de vârstă se va efectua printr-un ordin emis de secretarul general pentru fiecare beneficiar, care va fi transmis titularilor prin poştă”, se mai arată în informarea transmisă de secretarul general al Camerei Deputaţilor.

Legea 7/2021 care prevede încetarea plăţii indemnizaţiilor pentru limită de vârstă acordate în baza prevederilor articolului 49 din Statutul deputaţilor şi senatorilor a apărut în Monitorul Oficial în 24 februarie 2021, după ce  a fost votată de plenul reunit în 17 februarie și a fost promulgată de presedintele Iohannis. ”De la data intrării în vigoare a prezentei legi, încetează plata indemnizaţiilor pentru limită de vârstă acordate în baza prevederilor art. 49 din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor”, prevede noua lege. De pensii speciale au beneficiat mai mulți parlamentari si din Bistrita-Năsăud, între care cel puțin 2 au beneficiat de suma maximă pentru mai mult de 3 mandate.

 

 

Share.

Lasă un comentariu