Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Un tânăr-pericol public, trimis doar în arest la domiciliu de judecatori. A fost prins de mai multe ori conducând băut si fara permis

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Un tânăr de 22 de ani din Mureșenii Bârgaului, prins pentru a nu știu câta oară de polițiști  făcând pe șoferul, deși nu avea permis și conducând băut a fost trimis ieri în arest la domiciliu ca măsură preventivă de un complet de drepturi și libertăți a Judecatoriei Bistrița.

Tânărul, Lenuț G. N. a fost reținut pentru 24 de ore de procurori care au cerut arest preventiv, după ce polițiștii rutieri l-au prins din nou la volan în 2 martie 2021 cu alcoolemie și tot fără permis, însă judecatorii au hotărât altfel. Tânărul din Mureșenii Bârgăului este o mai veche cunoștință a polițiștilor, după ce în 2020 a fost depistat de  mai multe ori conducând fără permis și sub influența alcoolului, potrivit unui comunicat de presă. Ultima data, potrivit dosarului aflat în instanta tânărul a fost prins în aceeași situație în 14 noiembrie 2020, dar are procese verbale  si în mai 2020 precum și în luna iunie când tot la volan a fost prins.

Tânărul aflat  în arestul I.P.J. Bistrița-Năsăud a fost trimis acasă în Tiha Bârgaului de judecatori,  unde este consemnat la domiciliu până în 1 aprilie.

Ce obligații i-au stabilit judecatorii tânărului, care s-a dovedit un adevarat pericol public pe sosele : ” În baza art. 221 alin. 1 Cod procedură penală, impune inculpatului obligaţia de a nu părăsi imobilul fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. În baza art. 221 alin. 2 Cod procedură penală, pe durata arestului la domiciliu, inculpatul are următoarele obligaţii: de a se prezenta în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat şi de a nu comunica direct sau indirect cu martorul Ţ.M.F. În baza art. 221 alin. 4 Cod procedură penală, atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. În baza art. 272 Cod procedură penală, onorariul avocatului din oficiu Precub Ilie Cristian, în sumă de 313 lei rămâne în sarcina statului. Constată încetată măsura reţinerii pentru inculpat. Executorie. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare” scrie în minuta dosarului sau de la Judecatoria Bistrița.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu